Nyheter

Nya och gamla vinnare när Svenska RallyCupen gästade Rally Karlstad!
Solen uteblev, trots ensiffrigt på termometern och regn bjöd Karlstads MotorClub Bil på ett rekordstort Rally Karlstad! Efter ett avhopp kom Rally Karlstad på kort tid in som ersättare i Svenska RallyCupens kalender.

- Ett stort tack till arrangörsstaben som på kort tid antog vårt erbjudandet att agera deltävling i cupen, vi är väldigt tacksamma för ert arbete och snabba beslut! Tack än en gång från oss i organisationen bakom Svenska RallyCupen!

Mäster Jonsson tog segern.
Fjolårstvåan Patrik Åkerman körde fort, ledde totalt in på sjätte specialsträckan, väl där tappade Ljusdalsföraren tid på en avåkning - ledningen försvann och blev till sekunder bakom flerfaldige Svenska mästaren Mats Jonsson. För Jonsson, co-driver Johhny Johansson och teamet blev det ännu en seger för det vinstrika gänget, 8,9 sekunder före Åkerman. Fredrik Åhlin fanns också på plats, han satte snabbaste tider dagen igenom, men för honom handlade det om att få träning och visa upp sig för rallypubliken - Fredrik körde utom tävlande då de skrivit egna noter.


Snabbast totalt, Mats Jonsson och Johhny Johansson med sin Ford Escort WRC.

I b-förarklassen skiljde 13 sekunder mellan segrande Peter Encrantz och tvåan Janne Andreasson i topp.

Vägarna passade de bakhjulsdrivna.
De Värmländska rallyvägarna var som gjorda för Volvoåkarna - breda och snabba. Storforsföraren Jimmy Olsson och Conny Sundqvist var en av favoriterna på förhand, han har redan tidigare en rad fina placeringar att skryta om i cupen. Den här gången jagade flera Volvokollegor ute på sträckorna, Ola Axelsson var den som tog sig närmast
- 14 sekunder från vinst. Tätt bakom sågs såväl Kaj Banck som Östgöten Daniel Damberg
- den sistnämnde som gjorde comeback under våren efter flera års uppehåll har hittat tempot fort. Toyotaåkaren och Värmlänningen Jan Johansson var den som bröt Volvodominansen, slutar femma.

Mattias Hallberg och Valkyria Edlund visar en stigande formkurva, körde till sig segern för b-förarna i trimmat 2wd där Christopher Sundberg slutar tvåa, slagen med 17 sekunder. Gotlandsvinnaren Jonny Hederstedt slutade trea i den andra deltävlingen. En halvminut delade topp två i c-klassen, snabbast där Simon Andersson och co-driver Jimmy Glad - de före SMK Nyköpings Pontus Jakobsson.

Askling och Wiberg - två vinnare i VOC/grupp F.
Den otrimmade A/B-klassen för VOC och Gr.F bilar sågs med flest b-föraren, snabbast var Dennis Askling / Alexander Glavsjö Holm som hade 20 sekunder att gå på till Tomas Sjöberg efter dagens sju sträckor. Fjärdeplatsen tog Jan Wigertson, han i en framhjulsdriven Volvo 850.

Rönne MK´s Alex Wikvist med Madelene Buskas i kartläsarstolen åkte fort i c-klassen, inte nog med klasseger - tiderna räckte för en tredjeplats bland A/B förarna. Christoffer Olsson var 10 sekunder från vinnarna - klassen tillhör en av de större, totalt 35 startande vilket visar på god återväxt. Kristiansen snabbast av alla i grupp E.

I Grupp E åkte SMK Edas Kenneth Kristiansen in som vinnare med 2,5 sekund till b-föraren Johannes Joons - vinnande Kenneth är själv c-förare. Henrik Carlzon slutade trea och skuggades av Hampus Böe i en Opel Vectra som var vassast av A-förarna.

Helin jagade Audi i Appendix K.
Precis som på Gotland var det en Audi Quattro i täten av Appendix K - men det var inte samma ekipage, den här gången var det Tom Axelsson och Krister Gull som körde fortast. Jagade var de av Stefan Helin i en Opel Ascona A som var halvminuten bakom, Tibroföraren i sin tur skuggad av Øistein Solberg.

Talangerna fostras i Ungdomsrally.

Ungdomsvinnaren Elias Lundberg med Robert Lundberg i högerstolen var först på vägarna, vinnare i klassen

De var först ut på vägarna, det handlade då om de tävlande i Ungdomsrally där man övningskör. Trots avsaknaden av körkort har de ett högt tempo, helgens vinnare hittas som 65:a totalt av de 166 bilarna som tog sig genom dagen - snabbast av alla i otrimmad bil! Vann gjorde SMK Sala´s Elias Lundberg med Robert Lundberg i högerstolen. Bra fart hade de flesta i klassen, Lukas Kindgren gasade in som tvåa och följdes i sin tur av Isac Nordström.

Foto:
Fotograf; Johannes Ericsson

Följ Svenska RallyCupen:
Officiell hemsida: http://www.svenskarallycupen.se
Facebook: https://www.facebook.com/SvenskaRallycupen

Tävlingskalender 2015:
» 01/05-15: Rally Gotland. Gotlands MFBK.
» 30/05-15: Rally Karlstad. Karlstads Motor Club Bil.
» 27/06-15: Skilling 500. Skillingaryds MK.
» 25/07-15: Kullingstrofén. Kullings MS.
» 29/08-15: EMK-Kannan. Eskilstuna MK.
» 12/09-15: Rally Småland. Vetlanda RRC, Team Skogsåkarna, Vimmerby MS.
» 31/10-15: Marknadsnatta. Västra Östergötlands MK.


Jeremias Ericsson