Nyheter

Tom Kristensson drar ifrån i Sydsvenska Rallycupen
Strax över 160 ekipage gav sig ut på tävlingsbanan i lördags när Ljungby bjöd upp till Midsommardansen. En del sträckor kända från förr men också någon helt ny. Tyvärr gjorde att kraftigt regnväder väglaget förrädiskt och innebar stora skador på vägarna. På grund av regnet blev också resultaten i vissa fall lite oväntade då C- och B-förare hamnade högt upp i klasslistorna.

I R4/4WD är Åke Jacobsson, Emådalen välkommen tillbaka och gick direkt in på en andraplats. Åt Stoffe Nilsson gick det inte att göra något åt denna kväll och han vinner både klassen och totalt.
Med detta resultat tar han sig också in på topp-20 i Prispottslistan, detta dessutom med en noll-poängare i bagaget. Så Stoffe kommer säkert att återfinnas i toppen när säsongen närmar sig slutet och en tävling får räknas bort.

I A-förare R3/2WD tar Mattis Olsson, Gullabo första segern för säsongen, inte helt oväntat att den skulle komma. Bakom honom ses två överraskande goda resultat. Thomas Grönberg, Oskarshamn blir tvåa, bästa resultatet någonsin i SSRC efter fyra tredje platser 2014. För trean Jörgen Olsson, Ryd får man gå tillbaka många år för att hitta nåt som slår Ljungbyplaceringen. 2009 blev han tvåa i Kong Christian Race, den gången i en BMW.

I B-förare R3/2WD dyker det på tredje platsen upp ett bekant namn, vi har tidigare berömt Jonatan Johannesson, Gullabo för hans framfart från Ungdomsklassen till topp i C-klassen och nu är han på pallen i B-klassen. Vi följer detta med spänning. Anton Claesson, Grimslöv vinner klassen efter en lite motig inledning på säsongen hela sju tiondelar före Tim Pettersson, Växjö.

R1B /VOC Mekonomen står för dagens minsta segermarginal då endast 0,1 sekund skiljer segraren Tom Kristensson, Hörby från tvåan Kim Nilsson, Osby. Tänk, först en seger med en tiondel över Kim och sedan utmärkelsen Hörbys mest framstående Idrottsman, detta hedrar både Tom och Hörby kommun. Tredje snabbast i denna bilklass är segraren i B Alexander Axelsson, Skillingaryd som med det når sin största framgång hittills i karriären. På femte plats totalt i klassen hittar vi segraren bland C-förarna Robin Liljegren, Karlskrona.

R1A/ Grupp E vinns totalt av RM ledaren Thobias Svensson men som tvåa och före alla B-förare, med Ola Schön, Tomelilla i spetsen, placerar sig Keith Wennberg, Skillingaryd.

Har B- och C-förarna ökat tempot så som resultaten i Ljungby indikerar eller berodde det på vädret? Svaret på det får vi i Dackefejden nu på lördag den 13 juni om vädergudarna är på bättre humör.

Följs oss också på facebook och på hemsidan www.ssrc.se där resultat för tävlingar och ställningen i cupen publiceras.

Mats Bergman