Nyheter

Dackefejden i Växjö är en klassiker i VOC Mekonomen Rallys alla serier
Dackefejden är en tävling som i flera år ingått i VOC Mekonomens serier. Tävlingen har en särställning i det att den är den enda på hela säsongen som ingår i alla tre serier där sommarrally ingår och som organiseras av klassen själva: SverigeSerien, SommarSerien och Nordic West Euro Cup, dvs klassens Europaserie. Hela 75 VOC Mekonomen Rallybilar är anmälda till start, en borgen för hårda duster och högoktaning rallyunderhållning.

VOC Mekonomen Rallys sommarsäsong går vidare med traditionsrika Dackefejden i Växjö.

- I år liksom i fjol är det skogarna kring Lessebo som utgör arenan, berättar klassansvarig Roger Fransson och fotsätter, Wäxjö MS har stor tillgång till otroliga vägar på lite olika platser i trakterna av Växjö och det gör att rallyt flyttar runt lite emellanåt. Jättebra för oss som kör detta år från år utan att för den skull köra samma rally.

Vinner Tom Kristensson igen i Elit A?

Högsta elitklass är alltid tufft det är en hel rad förare som kan och vill vinna.

- Tom har varit i det närmaste omutlig det här året. Men i Växjö tror jag en grymt revanschsugen Kim Nilsson som hoppade bilen krokig nere i Rally över Gränsen också vill ha ett ord med i spelet. Kommer att bli en härlig fajt.

Frederick Eckhardt i Elit B?

VOC Mekonomen Rallys lägre elitklass anno 2015 är extremt tuff. Det är en hel rad förare som har kraft att knipa segern och farten är lika hög som i Elit A.

- Nästan omöjligt att tippa. Men jag vågar mig ändå på att utnämna Frederick Eckhardt till favorit. Han gör just nu sitt livs säsong, och varför ska inte den fortsätta i Växjö?

I Cupklassen är André Nygren ett hett namn?

Cupklassen i VOC Mekonomen Rally är svenskt rallys riktiga plantskola. Även här är 2015 lite unik i så måtto att tempot i toppen är precis lika högt i C som i Elit A och B.

- Klassledande Daniel med det förpliktigande efternamnet Thorp må ursäkta men jag utnämner ändå André Nygren till favorit. André åkte helt fantastiskt det lilla han hann köra i Rally över Gränsen innan billen stannade för honom, och hann med att vara snabbast av ALLA oavsett förarklass på SS2. Håller han och bilen ihop i Växjö så tror jag att han vinner.

I stort sett alla jättetalanger i svensk rallysport startar sin resa här. Pontus Tideman för något år sedan, så sent som i fjol var namnet för dagen Emil Bergkvist, båda idag svenskar med fabrikskontrakt. Blir André Nygren ytterligare en som tar steget in i svenskt rallys finrum?

Elias Lundberg återigen grundtipset i juniorklassen?

VOC Mekonomen Rally och helt fantastiska juniorer det är som två sidor av samma mynt.

- Andraårsjunioren Elias Lundberg har imponerat ända sedan sin första start i en nationell serietävling i fjol, och har gått från klarhet till klarhet. Jag tror han vinner i Växjö. Jag tror också att Elias går en ljus framtid till mötes, bländade ljus!

Välkomna till till ett riktigt fint rally. På lördag klockan 10.00 går starten i Lessebo.

Roger Fransson