Nyheter

William Nilsson femma trots två jokerlap
William femma trots två "jokerlap" Målet var att ta sig till final och till final tog han sig. Men det var ändå med en bitter eftersmak som William Nilsson lämnade Strängnäs motorstadion sent på torsdagskvällen.
- Det stör mig som fan, sade 15-åringen efter finalen.

Det talangen syftade på var den försmädliga tjuvstart som han gjorde i finalen. En tjuvstart som innebar två "jokerlap" istället för ett som annars är det obligatoriska. I och med detta försvann chanserna till en framskjuten placering i finalen.

Slutligen körde han alltså in på en femteplats och det var förstås blandadekänslor efter målflagg.

- Målet var ju att ta mig till final så är ju jätteglad över det. Jag var väldigt taggad inför finalen, ville väl lite för mycket och tyvärr så tjuvstartade jag.

Banan i Strängnäs skiljer sig mycket från den i Skövde där de körde senaste tävlingen i Williams klass Supercar Lites. Det är klart mer asfalt i Strängnäs och värmen gjorde att teamet fick göra inställningarna utefter dessa förhållanden. Till finalen chansade man lite och det gick hem,

William var som snabbast i finalen. William Nilsson uppskattade jokervarvet till att ta ungefär fyra sekunder, viktiga sekunder som hade förändrat resultatlistan enligt honom själv.

- Det är väldigt jämnt i racen och dom fyra sekunderna är vad som skiljer mig från en pallplats. Utan det extra jokervarvet hade jag varit där uppe och fightats.

Just jämnhetern i klassen är något som är slående. Varken Kevin Hansen eller Simon Olofsson var i final i Strängnäs, den sistnämna vann i Skövde.

I totalställningen skiljer det tio poäng mellan tvåan och nian Thomas Bryntesson. Just Bryntesson vann i Strängnäs och kommer bli att räkna med denna säsong.

- Det är jättekul både för publik och oss förare att det är så tight i serien. Det sporrar oss ännu mer. Jag är supernöjd med att ha tagit mig till final, nu är det pallplats som är nästa mål.

Jesper Jönsson