Nyheter

Fart, poäng och otur för Kevin Hansen i Stängnäs
Den svenske rallycross föraren Kevin Hansen klättrade till delad andra plats i RallyX Scandinavia Lites Championship och visade återigen att han har farten att vinna, men kunde tyvärr inte omvandla farten till en finalplats i Strängnäs.

Hansen satte snabbaste tid under träningen i sin Peugeot 208 Lites, och vann sitt första heat som enda föraren att komma under 2 minuter och 50 sekunder. Medan han laddade hårt i andra heatet fick Hansen problem med en trasig hjulbult på vänster bak, tappar hjulet och skickar honom rakt in i räcket, vilket resulterar i att bilen hamnar på sidan.

"Vi var riktigt snabba i det första heatet, men i heat två hade vi samma problem som i första tävlingen i Skövde. Hjulet lossnade i nerförsbacken innan hoppet så det fanns inget jag kunde göra." sa Kevin Hansen.

Tackvare en fantastisk insats av teamet Hansen Talent Development så kunde Kevin starta i det tredje heatet. Dessvärre hade även kopplingen skadats. Trots att kopplingen blev successivt sämre och sämre genom sista heatet, vann Hansen sitt heat och låg femma efter kvalomgångarna. Utan tid att byta kopplingen innan semi-finalerna blev Hansen tvingad att halta sig genom racet, men lyckades ändå rädda en extra poäng genom att komma i mål som femma.

"I starten av semi-finalen hade jag ingen koppling över huvudtaget, så jag var tvungen att starta bilen med ettan i och startmotorn. Jag tappade fem eller sex sekunder i starten och sedan en halvsekund per varv för jag var tvungen att lyfta på gasen när jag växlade. Jag var tvungen att tänka på växlingen och inte på körningen. Det var svårt. Men att bara tappa två sekunder på fyra varv var ganska bra." sa regerande mästaren Hansen, som är hoppfull över sina möjligheter att fortfarande vinna SM.

"Vi var åter igen snabbast. Men ibland är det så här. Vi vann vår senaste tävling i Lydden Hill i England och nu gick det dåligt här. Jag är 12 poäng bakom mästerskapsledaren. Det är tre tävlingar kvar och jag kan fortfarande vinna mästerskapet på egen hand utan att vara beroende av vad de andra gör, och det känns bra. Det kommer bli tufft, men vi har en ärlig chans; om jag vinner allt som är kvar så vinner jag mästerskapet, så vi har allt att kämpa för."

Hansens nästa tävling är den tredje tävlingen av RX Lites Cup, support klass till FIA World Rallycross Championship i Höljes, Sverige [3-5 Juli], där Hansen siktar på att upprepa sin pallplats 2014 i sin hemma tävling av serien.

RallyX Scandinavia Lites, Strängnäs resultat :
1 Thomas Bryntesson (SWE)
2 Oliver Eriksson (SWE)
3 Tobias Brink (SWE)
4 Joachim Hvaal (NOR
5 William Nilsson (SWE)
6 Viktor Johansson (SWE)
9 Kevin Hansen (SWE)

RallyX Scandinavia Lites championship :
1 Tobias Brink (SWE) 49
2 Viktor Johansson (SWE) 37
= Kevin Hansen (SWE) 37
4 Oliver Eriksson (SWE) 34
5 Simon Olofsson (SWE) 34
6 Sandra Hultgren (SWE) 34

Susann Hansen,