Nyheter

Dramatiskt Junior-EM för Adielsson
Under helgen har den tredje deltävlingen i årets junior-EM i rally avgjorts på den portugisiska ön Azorerna. SATA Rallye Azores innehöll 17 specialsträckor som Mattias Adielsson från Göteborg och kartläsaren Christoffer Bäck från Hedemora kämpade sig igenom med en fin femte plats som resultat. Det började dock väldigt dramatiskt på den inledande kvalificeringssträckan på torsdagen.

- Jag missuppfattade en not till en lång snabb högerkurva och vi åkte av vägen och skadade ett framhjul. Då trodde jag att äventyret var slut, säger Mattias Adielsson.

Mekanikerna gjorde ett fantastiskt jobb med bilen och när det var dags för start stod Adielsson/Bäck på startlinjen. Bilen var det inget fel på utan på den första sträckan vann de sin första sträckseger i junior-EM.

- Det var kanske lite dumt att ladda så mycket på första sträckan, men jag tyckte vi körde med marginal och vi hade ju sagt innan tävlingen att vi skulle köra med marginal för att ta oss i mål, säger Mattias Adielsson.

Stabil körning utan för stora risker följde sedan resten av tävlingen. Under sista dagen blev det problem med en främre stötdämpare men Adielsson kunde hålla tempot uppe och när målet nåddes kunde en mycket meriterande femte plats summeras.

- Det här var en av de tuffaste tävlingar jag har kört och vi är mycket nöjda med vår femte plats. Vi har kämpat hela tiden och aldrig gett upp utan hela tiden försökt se framåt. Vi kom femma och blev tredje bästa privat team det trodde vi inte efter missen på kvalificeringen, avslutar Mattias Adielsson

Resultat Junior-EM
1. Chris Ingram 3:00:37.0
2. Diogo Gago 3:01:07.4 +30.4
3. Steve Rokland 3:01:16.9 +39.9
4. Emil Bergkvist 3:03:17.6 +2:40.6
5. Mattias Adielsson 3:05:42.9 +5:05.9

Ställning JERC
1 Emil Bergqvist - SWE 98
2 Chris Ingram - GBR 74
3 Steve Rökland - NOR 59
4 Diogo Gago - PRT 54
5 Ralf Sirmacis - LVA 35
6 Mattias Adielsson - SWE 34

Urban Andersson