Nyheter

Kopparsvängen, Deltävling 4 i 1300 Rallycup
Ytterligare en trevlig tillställning i 1300 Rallycup är till ända. Deltävling 4 gick av stapeln i Kopparberg och MK Kopparberg bjöd på en mycket fin tävling.

Tre sträckor skulle köras, lite få kan det låta som men sträckorna hade bra längd så rallyt mätte ändå 43 km specialsträcka på snabbåkta fina vägar. Vi blev några färre antal startande denna gång, 12 ekipage kom till start med våran ungdomsåkare Pontus Florin.

SS1, en 20km lång snabbåkt grusväg med mycket bra standard, här fick våra små 1300cc maskiner plinga på högvarv.

Emil Carlsson / Tobias Abrahamsson var taggade på morgonen och tog sträcksegern före Roger Eriksson / Sandra Bengtsson endast 2 sekunder bakom! Imponerande körning av Roger som ökar farten mer & mer.

Jan E Eriksson / Magnus Nilsson och Daniel Fräsen Eriksson / Pelle Wilen följde som 3:a & 4:a.

Redan här på ss1 tvingades Ola Strömberg / Brittmari Ålund svänga av med varmgång i maskin och tyvärr även Tobias Wahlström / Magnus Johansson efter tändningsproblem. Krister Morén / Ronnie Maxe fick en tråkig start på dagen då dom glömde nycklarna till Suzukin i servicebilen, men fick starta längre ner i ledet.

SS2 på 9km var även den snabb men bjöd på något mer svängar, även inslag av asfalt med chikaner.

Emil rullade i mål endast 0,4sek före Fräsen och Jan E som 3:a ytterligare 1sek bakom. Juniorerna i cupen sladdade in på rad Mattias Lagström / Rickard Forsell 4:a och Simon Pettersson / Millan Kilman som 5:a.

Marcus / Martin Morén fick problem med växellådan här men kunde åka runt som 6:a utan 3:ans växel.

Värre blev det för Roger & Sandra som startade så bra, i ett vägbyte gick det lite överstyr och slutade på taket efter en lättare vält. Besättningen klarades sig helt och hållet och publiken knuffade dom på rätt körl så dom kunde faktiskt fortsätta och även lämna tidkortet i slutmålet.

SS3, den avslutande sträckan för dagen bjöd på helt annat underlag, här va det snabbt men en smalare väg som va nygrusad med ganska grovt material. Emil & Tobbe som var i ledning tyckte det var väldigt halt på rullgruset och va osäkra i målet hur tiden skulle vara mot dom andra.

Men känslan att det var svårkört delades av samtliga och det visade sig att Emil var snabbast här, följd av Fräsen och Jan E. Duon Morén / Maxe hade fortsatt otur och tvingades utgå här med trasig transmission.

Så när resultatlistan publicerades var alltså Emil & Tobbe först men vem som skulle bli tvåa visade sig bli en rysare! Jan E och Fräsen sladdade in på exakt samma sluttid så första sträckan fick avgöra och där var Jan E något före. Så andra platsen gick till Jan E & Mange, Fräsen & Pelle fick runda av prispallen som 3:a.
Sedan följde topp tre i junior, Mattias Lagström , Simon Pettersson & Marcus Morén.

Trots lite manfall så är alltid humöret på topp i cupen och på prisutdelningen var det en stor del av skaran som fick ta del av alla priser vi har från våra fantastiska sponsorer & arrangörer.

I och med det vill vi tacka MK Kopparberg för att vi fick komma och köra Kopparsvängen och dela stämningen!

Nästa drabbning blir Slottsprinten i Katrineholm.

Emil Carlsson