Nyheter

Peter Hedström i EM-semi
- Motorn känns nu ännu bättre efter uppdateringen Årets andra EM-helg i rallycross är till ända och för Peter Hedström var det en helg med blandade känslor. Riktigt fin känsla i bilen blandades med dramatik och hårda tag på banan.

Peter Hedström visade direkt i sitt första heat att det finns mycket krut både i föraren och Skoda Fabians prestanda. Bilens motor har utrustats med nyare delar och detta har gett resultat.
- Nu ger den ännu bättre effekt över ett bredare register, berättar Peter Hedström. Peter vann heatet före PG Andersson, satte nionde tid i VM och var näst snabbast av EM-åkarna i omgången.

Men i den andra omgången var det ytterst nära att det var färdigåkt för Peter Hedström. Med fyrans växel i och full attack utför den långa backen på Estering, finns det inget utrymme alls för misstag. När den hårda inbromsningen ska sättas i absolut rätt bråkdel av en sekund, just då förlorar Peter bromsarna.

- Pedalen gick rätt i botten, jag lyckades ta ner hastigheten med handbromsen, men kraschade hårt mot en jordvall.

Det visade sig att en bromsslang nupits av i ett hårt genomslag på banan. En sådan krasch sätter sina spår även i Peter. Inte bara i nacksmärtor och ömhet efter bälten
- Man blir lite skärrad efter en sån där grej, funderar hela tiden om bromsarna ska ta och bromsar lite tidigare, säger Peter Hedström.

Teamets flinka mekaniker lyckades dock plåstra ihop bilen. Peter kom ut till tredje omgången, men fick där bryta i ledning på första varvet med växellådsproblem.

Med ny växellåda satte Peter sedan femte tid bland EM-förarna och gick till semifinal. Men väl där uppe på en tredje plats var det troligtvis sviter efter tidigare krasch som ställde Hedström vid sidan banan.
- Bilen bara dog, ingen el alls i bilen, som om man slagit av huvudströmbrytaren.

Nu väntar här närmast väntar årets höjdpunkt på hemmaplan i Värmländska Höljes om två veckor. Peter står då på startlinjen i den Svenska deltävlingen av rallycross-VM.
- Nu ska vi hem och lägga lite kärlek på bilen innan Höljes, så att jag får ge hemmapubliken en rejäl show, avslutar Peter Hedström