Nyheter

Favoriterna höll i VOC Mekonomen Rallys deltävling i riks- och europaserie i Växjö
Det var favoriternas föreställning när VOC Mekonomen Rally körde Dackefejden i Växjö förra helgen. Hela 75 kom till start i VOC Mekonomen Rallys fyra förarklasser. Tom Kristensson fortsatte sin imponerande segersvit i Elit A. Frederik Eckhardt dominerade i Elit B. Nu höll bilen för André Nygren i Cupklassen och segern var då tämligen ohotad. Och bland juniorerna fortsätter Elias Lundberg att imponera. Återigen ser vi det speciella förhållandet att det går lika fort i alla förarklasser. Totaltsnabbast för dagen var vinnare A, näst snabbast vinnare B och trea totalt var vinnare C. Unikt! Och säger också en hel del om hur hård konkurrensen är i den här stora och stentuffa klassen.

VOC Mekonomen Rallys sommarsäsong gick vidare förra helgen med den för klassen så traditionsrika Dackefejden i Växjö. Arenan för året var skogarna i trakterna av Lessebo.

- Precis som vanligt bjöd Wäxjö MS på ett arrangemang i absolut toppklass. Jättefina vägar. Underbara funktionärer. Perfekt organisation. Och till och med vädret visade sig från sin allra bästa sida med gassande sol hela dagen. Kort sagt en rallyfest!

Tom Kristensson ohotad i Elit A

I högsta elitklassen så verkar Tom Kristensson vara i det närmaste helt omutlig i år.
- Tom gör sitt livs säsong och radar upp segrar. Kim Nilsson hade jag med i försnacket men han var inte riktigt med och slutade fyra. Istället var det två seniorer Lars Ohlsson och Christer Westerdahl som tog andra och tredje platsen, men både på betryggande avstånd bakom Tom som till slut vann med en halv minut, en ocean av tid i den här tuffa klassen.

Frederick Eckhardt i Elit B
Att VOC Mekonomen Rallys lägre elitklass år 2015 är extremt tuff är ingen nyhet. En hel rad förare har både kraft och förmåga att vinna.

- Men Frederick Eckhardt går från klarhet till klarhet i den tuffa omgivningen. Har marginalerna på sin sida, kom i mål i Växjö med en rejält stukad bakskärm, men vad gör väl det då han samtidigt inkasserar ytterligare en seger. Kent-Ola Björklund och Rasmus Lund in på andra respektive tredje plats. Bakom Rasmus så missade Per Allo pallen med ynka 0,5 sekunder och blev alltså fyra.

André Nygren i Cupklassen
Cupoklassen i VOC Mekonomen Rally liknar i år nästan värmländska mästerskapen. En hel rad unga jättetalanger slåss frejdigt om segern, alla i ett hissnande tempo.

- Ny stjärnskottet André Nygren körde mot det som såg ut att bli en klar seger redan nere i Rally över Gränsen, när bilen plötsligt bara dog. Nu fick André sin revansch. Närmast jagades han av Christoffer Ohlsson och Ola Wördin på andra respektive tredje plats, men även Daniel Thorp som vann Rally över Gränsen senast var hela tiden med i resonemanget.

Än en gång Elias Lundberg i juniorklassen?
Bland VOC Mekonomen Rallys helt fantastiska juniorer dominerar Elias Lundberg årets tillställningar med eftertyck.

- Trota problem där Elias hann ikapp en framförvarande bil och blev rejält hindrad så vann han ändå klassen i imponerande stil. Det finns snart inga mer superlativ att säga om den här unge mannen. Jobbigt för en så oerhört duktig kille som Isac Nordström som hamnar lite i skuggan trots fantastiskt fin körning även från honom.

Tack Wäxjö för ett riktigt fint rally. Redan nu kan vi avslöja för alla att vi ses redan nästa år igen, uppgörelsen mellan VOC Mekonomen Rally klassledning och Wäxjö MS ledning inför nästa års tävling blev klar redan på eftermiddagen efter avslutad tävling.