Nyheter

Team Peugeot Hansen kör VM på hemmaplan
Efter den framgångsrika helgen i Tyskland för knappt två veckor sedan där Team Peugeot-Hansen tog både en seger och tredjeplats är det nu dags att på hemmaplan jaga nya friska mästerskapspoäng när den sjätte deltävlingen av FIA World Rallycross Championship avgörs den 4-5 juli på en av VM-seriens finaste och mest populära banor i nordvärmländska Höljes.

Det är med en tydlig känsla av beslutsamhet i luften som Team Peugeot-Hansen gör den 340 km långa resan mellan teamets bas i Götene till Höljes. Det fransk-svenska teamet är speciellt uppåt med tanke på de givande testerna som genomfördes på banan för en månad sedan. Svaren som testerna genererade var en starkt bidragande orsak till Davy Jeanneys och Timmy Hansens triumf i sina Peugeot 208 WRX:er på Estering, Tyskland, där de lyckades ta hand om både första och tredjeplatsen och återigen vara med i fighten om 2015 Team-VM titel. Just nu är det bara åtta poäng som skiljer till ledande Ford Olsberg OMSE.

Davy och Timmy gillar den svenska banan, som är känd för att sätta både förare och bil på prov. Den kuperade banan har två stora hopp och en skarpt doserad sväng, velodrom, som gör banan unik i VM-sammanhang. En varm och glädjefylld atmosfär med festivalstämning är andra typiska kännetecken för tävlingen som kallas "Magic Weekend" och drar stora publikskaror, förra året 34.400, där såklart många håller en extra tumme för Team Peugeot-Hansen.

Förutom VM-tävlingen i SuperCar kommer även Peugeot Red Bull Hansens Junior Team och deras förare Kevin Hansen finnas på plats för den tredje deltävlingen i RX Lites Cup, där Kevin ligger i delad ledning med sin namne svenske Kevin Eriksson.

Kenneth Hansen, Teamchef
" Efter vår framgång i Tyskland, så känner vi oss mer stärkta och förhoppningsfulla inför resan till Höljes. Testerna vi gjorde där för några veckor sedan gjorde att vi tog ett steg framåt, vilket gav utdelning direkt som vi såg på Estering. Vi hoppas såklart att våra två Peugeot 208:or kommer vara i toppform igen i Höljes, som är en banan vi känner väl. Men den är samtidigt mycket krävande och absolut inget kan tas för givet. Timmy hoppas givetvis att få göra ett bra resultat inför sina fans på hemmaplan, medan Davy lyfte sig på Estering och tog sin första VM-seger. Vi är otroligt laddade och hoppas vi kan få njuta av en riktigt lyckosam helg. Jag tror att båda våra förare är kapabla till att ha huvudrollen igen här i Sverige och ytterligare förbättra vår position i Team-VM."

Tävlingen i Höljes kommer att sändas i mer än 120 länder runt om i världen. Semi-finaler och final kan ses live på ViaSat i Sverige och på L'Equipe 21 i Frankrike.

TIDER SUPERCAR
Lördag, 4 juli
10:20 : Fri träning
12:00 : Heat 1 & Heat 2

Söndag, 5 juli
09:30 : Warm-up
11:00 : Heat 3 & Heat 4
16:00 : Semi-Final & Final

BANBESKRIVNING
? Längd: 1.210km
? Asfalt: 60%
? Grus: 40%
? Snabbaste varv 2014: 43.143s (Solberg, Citroën)
? Hårdaste inbromsning from 120 km/h till 47 km/h på 70 meter. .

FIA WORLD RALLYCROSS CHAMPIONSHIP EFTER 5 DELTÄVLINGAR
Förar-VM
Petter Solberg (SDRX, Citroën DS3), 138 pts
Johan Kristoffersson (Volkswagen Team Sweden, Volkswagen Polo), 103 pts
Andreas Bakkerud (OlsbergMSE AB, Ford Fiesta ST), 88 pts
Timmy Hansen (Team Peugeot Hansen, PEUGEOT 208 WRX), 79 pts
Davy Jeanney (Team Peugeot Hansen, PEUGEOT 208 WRX), 77 pts
Reinis Nitiss (OlsbergMSE AB Ford Fiest ST), 76 pts
Toomas Heikkinen, (Marklund Motorsport, Volkswagen Polo), 63 pts
Mattias Ekström (EKS, Audi S1), 61 pts

Team-VM
1. Ford Olsbergs MSE, 164 pts
2. SDRX, 158 pts
3. Team Peugeot-Hansen, 156 pts