Nyheter

Kevin Hansen siktar på seger i RX Lites i Höljes
Kevin Hansen åker till sin hemmatävlingen av RX Lites Cup i Höljes denna helg, 4-5 juli, med siktet inställt på att kliva ett steg högre på prispallen än vad han gjorde 2014.

Förra året på den legendariska Höljesbanan, som ligger djupt inne i de nordvärmländska skogarna, var Kevin Hansen i ledning och såg ut att gå mot seger, men efter kontakt med sin barndomsvän, och numer även konkurrent, Kevin Eriksson flög Hansens Peugeot 208 Lites upp i luften. Eriksson vann med Hansen på andraplats.

I år är fighten mellan de två lika hård och efter säsongens två inledande tävlingar, i Portugal och England, ligger de i delad ledning. Nu står nästa tävling för dörren och återigen ska kombattanterna mötas i Höljes, där RX Lites Cup går som supportklass till FIA World Rallycross Championship. Det är ingen tvekan om att Hansen satsar allt på att försöka vinna inför den förväntade storpubliken på 35.000 åskådare.

?Starterna satt bra i Höljes förra året, men kanske saknade vi lite av toppfarten. Vi kämpade på och i finalen var vi starka nog för att vinna, men Kevin var tuff på sista varvet och jag har en upp på honom där", säger Kevin Hansen om förra årets dramatiska final.

Kevin Hansen vann däremot den förra tävlingen i England och ledde i den senaste SM-deltävlingen i Strängnäs innan tekniska problem satte stopp för honom.

"Vi testade i Höljes för ett tag sedan och bilen kändes riktigt bra även i Strängnäs. Jag tror vi kommer ha en bra bil i Höljes som passar mig. Vi har hittar mer grepp och det gör att jag vågar trycka på mer. Likaså har de viktiga starterna suttit klockrent. Till och med så bra att konkurrenterna kommer och frågar hur jag gör."

Hansen har vunnit i Höljes tidigare när han tog hem segern i JRX Cup 2012 och 2013, men Kevin tycker att en vinst med Peugeot Red Bull Hansen Junior Teamet ändå skulle vara snäppet bättre.

"Det skulle betyda så mycket för mig. Att vinna inför hemmapubliken i Höljes med den fantastiska stämningen är en dröm för alla svenskar. Jag är superladdad och vill verkligen ta hem det här."

RX Lites Cup resultat efter 2/7 deltävlingar:

1 Kevin Eriksson (SWE) 55
= Kevin Hansen (SWE) 55
3 Tobias Brink (SWE) 37
4 Oliver Eriksson (SWE) 34
5 Sandra Hultgren (SWE) 31
6 Joachim Hvaal (NOR) 30