Nyheter

Gästabudstrofén i Nyköping är nästa anhalt för VOC Mekonomen Rallys sommarserier.
Det är ett kärt återseende när VOC Mekonomen Rally nu kommer tillbaka med sina nationella rallyserier, SommarSerien och SverigeSerien till Nyköping och Gästabudstrofén. Senast var så länge sedan som 2011. SMK Nyköping bjuder alltid på fina tävlingar och årets upplaga kommer inte att vara ett undantag. Nästan fyra och en halv mil utmanande sörmländska rallysträckor väntar klassens kombatanter.

VOC Mekonomen Rallys sommarsäsong går vidare med Gästabudstrofén i Nyköping innan det är dags för semester och ett kort sommaruppehåll i serierna.

- Det kommer att bli ett spännande rally i Nyköping. Väderleksrapporterna spår rekordvärme och det kommer att skapa extra utmaningar för både bilar och besättningar, säger klassansvarig Roger Fransson.

Blir återigen Tom Kristensson i Elit A?

Många säger att VOC Mekonomen Rallys högsta elitklass kanske är det svåraste av allt i svenskt rally att vinna.

- Det är alltid svårt att jämföra olika klasser men att detta är en av svenskt rallys stora utmaningar råder det inget tvivel om. Grunden är förstås klassens storlek som skapar en enorm konkurrens. Men, detta sagt så har supertalangen från Hörby nere i Skåne dominerat totalt i år. Och även om rutinerade Christer Westerdahl, och inte minst Lars Ohlsson som nu dessutom är på hemtama sörmländska vägar, med säkerhet kommer att utmana så är ändå tipset att det blir Tom som kliver högst upp på pallen igen.

Och Frederick Eckhardt i Elit B?

Om Elit A är tufft som alltid, så är 2015 års lägre elitklass i VOC Mekonomen Rallys serier en exceptionellt tuff upplaga. Här är det en hel rad förare som har kraft och förmåga att knipa segern.

- Ändå vågar jag mig på att tippa favorit-i-repris Frederik Eckhardt även här! Patrik Westerberg som drabbats av en del problem i år är tillsammans med Per Allo huvudutmanare, men en joker i leken är definitivt Kent-Ola Björklund. Ska också bli kul att se vad Andreas Broberg som hoppar in för ett gästspel i sin gamla klass har tänkt hitta på.

Vem ska stoppa André Nygren?

I Cupklassen ser VOC Mekonomen Rallys riksserier år 2015 mer eller mindre ut som ett värmländskt mästerskap.

- Här vinner André Nygren, det är mitt tips. Men värmlandskompisarna Daniel Torph, Ola Wördin och Fredrik Hagelin kommer inte att göra det lätt för honom. Minsta problem så blir det någon av dessa herrar som äntrar pallens högsta topp.

Elias Lundberg vinner juniorklassen!

Att VOC Mekonomen Rally har helt fantastiska juniorer är inte direkt någon nyhet.

- Elias Lundberg har dominerat året i juniorklassen totalt och kör på tider som är helt fantastiska. Som junior tvingas han ju fortfarande att köra utan noter. Då han ställer upp i onotade tävlingar och kör på samma premisser som alla andra är han redan bland de snabbaste i fältet, fullständigt imponerande av denna unge man! Vad månde bliva?

Ännu mer på gång för Elias.

- Jag vet också att det pågår andra processer kring denna exceptionella förartalang, självklart kopplade till VOC Mekonomen Rally, det är ju här framtidens rallystjärnor danas. Men jag är förhindrad att gå in på några detaljer. Återigen måste jag också be lite om ursäkt till Isac Nordström som också är en otroligt imponerande junior. Keep On The Good Work så är du snart ?riktigt där? du också, Isac. Rally är ju brutalt på så sätt att i slutänden så är det inget annat än resultat som räknas. Kanske tar du detta som tändvätska och ger Elias en riktig fajt redan nu i helgen.

Välkomna till ett riktigt fint rally. På lördag klockan 10.00 går starten i Vrena.