Nyheter

Andraplats i Sverige gav Kevin Hansen ledningen i RX Lites Cup
Svenske rallycrossföraren Kevin Hansen slutade på andraplats i sin hemmatävling i RX Lites på Höljesbanan och tog därmed över ledningen i mästerskapet.

Tävlingen började redan på fredag kväll med första heatet där Hansen vann loppet i sin Peugeot 208 Lites. Saker och ting gick inte lika lätt för Kevin under lördagen. En snurrning i det andra heatet och en tjuvstart i det tredje satte käppar i hjulen, men Hansen höll huvudet kallt och kämpade på.

"Första heatet på fredag gick bra och vi var snabba. Jag gjorde ett eget misstag i heat två och råkade tjuvstarta någon decimeter i tredje, men det blev ändå ett bra heat för mig och tappade inte alltför mycket. I fjärde och sista heatet fick jag några smällar i starten och med hjulen pekandes åt alla möjliga håll gjorde det ganska svårtkört", berättar Kevin Hansen.

Som trea i totalställningen efter de inledande kvalomgångarna behövde Hansen göra en väldigt bra semi-final. Kevin blev fast i trafik och när Tobias Brink snurrade tappade Hansen tid när han fick köra runt honom. Hansen tog sig till final och startade i andra led. I finalen hade Kevin både bra fart och en klockren taktik, men för att inte riskera att tappa mästerskapspoäng tog Kevin det säkra före det osäkra och gick inte in i några närstrider.

"Jag tror jag kanske hade kunnat vinna semi-finalen om jag inte hade tappat tid, men andraplatsen var okey. Taktiken i finalen var att ta jokern direkt och sedan ladda allt jag orkade. Jag hamnade en kort stund bakom en något långsammare förare och det räckte för att [Thomas] Bryntesson skulle komma före mig ur jokern. Avståndet till honom krympte under hela loppet och i målsvängen var jag helt uppe i stötfångaren på honom, men ville inte riskera något så jag släppte av. Andraplatsen var bra och nu leder vi mästerskapet före Kevin [Eriksson]. Känns bra att ha några poängs marginal till nästa tävling i Norge. Kevin är duktig och det är roligt att kämpa med honom om serietiteln."

Teamchefen för Peugeot Red Bull Hansen Junior Team, Graham Rodemark, hade många lovord för sin adept.
"Andraplatsen var riktigt bra. Vi gjorde det onödigt svårt för oss stundtals med både tjuvstart och en snurrning, men till slut så knöt vi ihop säcken. Kevin har en stor gåva och det är att kunna leverera när han måste och det underlättar så klart en hel del", säger Rodemark med ett leende.

Nästa tävling för Hansen är redan om två veckor och den fjärde deltävlingeni RallyX Nordic Lites Championship i Kalix den 17-18 juli.

RX Lites Cup, Sweden Result :
1 Thomas Bryntesson (NOR)
2 Kevin Hansen (SWE)
3 Kevin Eriksson (SWE)
4 Andreas Wernersson (SWE)
5 Simon Olofsson (SWE)
6 Alexander Westlund (SWE)

RX Lites Cup championship standings :
1 Kevin Hansen (SWE) 79
2 Kevin Eriksson (SWE) 73
3 Simon Olofsson (SWE) 53
4 Thomas Bryntesson (NOR) 52
5 Tobias Brink (SWE) 45
6 Joachim Hvaal (NOR) 42