Nyheter

Sandell dominerade helgens tävling i RedBull Global RallyCross.
För första gången i historien kördes en tävling på en aktiv militärbas i USA, på MCAS New River i Jacksonville. De första träningarna kördes under fredagen, Patrik gick ifrån fredagen som tvåa, bara ett par ynka tiondelar bakom snabbaste bil när regn och åska stoppade fortsatt tävlande, det första hetat flyttades till söndagen då tävlingen var planerad att fortsätta.

Patrik visade tempot direkt på söndagen, tog starten i finalen och ledde stort efter sex utav åtta varv. Då kolliderade två bilar bak i fältet, finalen rödflaggades och det blev omstart.
- Det var bara att köra in i depån och ladda om, riktigt tråkigt men det är sådant som händer när det är tuffa och täta kamper på banan.

Svensken kom återigen iväg bra men fastnade bakom en i bil på det första varvet.
- När jag väl kom om och loss lyckades jag inte helt nå ifatt ledande Ken Block som fick en bra omstart, finalen var avkortad till fyra varv så det fanns inte möjlighet att komma ifatt på så få varv.

En andraplats i racet och visade åter att farten i både han själv, bilen och hela Bryan Herta Rallysport finns där!
- Jag är väldigt nöjd med helgen, vi visade igen att vi har en grym bil och var med i toppen hela helgen, att avsluta på podiet är vad alla strävar efter, jag är supernöjd för teamet hälsar Patrik.

Inför nästa deltävling, en dubbelhelg med två deltävlingar i Detroit den 24-26 juli kommer Patrik hem till Sverige, han ska ladda batterierna hemma i Östersund några dagar innan han flyger tillbaka till sin andra hemmaplan i USA för tester med teamet.