Nyheter

Tung EM-helg för Brink i Höljes
Det blev en tung helg för Brink Motorsport när tredje deltävlingen i EM avgjordes i värmländska Höljes. Träningen började utan problem och teamet visade bra fart inför de fyra kvalheaten. Men här ville det sig inte; punktering i kvalheat 1, vinst i kvalheat 2 och i kvalheat 3 tappades vänster framhjul efter påhälsning av en lite väl optimistisk konkurrent. Kvalheat 4 fick köras med väldigt modiferade hjulvinkelsinställningar efter en påkörning redan i starten.

- Riktigt tunga kvalomgångar. Tack vara ett bra andra kvalheat och ett kämpande i kvalheat fyra tog vi oss vidare till semifinal. Vi åkte till Höljes för att stå på pallen och ställdes nu inför en tuff utmaning, säger Ted Brink.

Farten hade funnits där hela helgen och semifinalen började riktigt bra.

- Vi gjorde en bra start i semin och jag började känna mig säker på vår finalplats. Jag fick ett oväntat kast efter det stora hoppet, spann runt och resultatet blev en punktering och till sist slogs hjulet av. Igen, suckar Tobias Brink.

Arrangemanget i sig var i världsklass och det var en fantastiskt stämning bland de 39 800 åskådare som var på plats. Teamet har nu lagt helgen bakom sig och siktar redan mot nästa deltävling i SM för att försvara mästerskapsledningen om knappt två veckor. Kalix står för värdskapet, enkel resa blir 150 mil så det bölir en Sverigetur för teamet!

Brink it on!