Nyheter

Kevin Hansen vann i Kalix och tar sikte på ny titel i RallyX Nordic Lites
Red Bull-föraren Kevin Hansen tar upp kampen on titeln i RallyX Nordic SuperCar Lites efter att han tog maximala poäng och vann övertygande den tredje deltävlingen uppe i Kalix.

Den unge svensken halverade mästerskapsledaren Tobias Brinks ledning och nu ligger Hansen bara sex poäng efter med två deltävlingar kvar.

I Kalix fick Hansen lite problem i det första kvalheatet och var tvungen att göra två perfekta åk i heat 2 och 3 i sin Peugeot 208 Lites för att ta sig vidare till semi-final. Kevin vann kvalomgångarna och hade pole position i den första semi-finalen.

"Det vi tappade i första heatet tog vi tillbaka i heat två och tre. I det sista kvalheatet tog jag jokerspåret redan på första varvet och körde sedan för all jag var värd. Jag gjorde helgens bästa varvtid (44,5 sek.) och var den ende i min klass under 45 sekunder, vilket såklart var en härlig känsla", berättar Kevin.

"Det var första gången för mig att tävla här uppe i Kalix. Banan är ganska annorlunda med en stor utmanande velodrom. Trots det hittade vi snabbt rätt och jag trivdes på banan direkt."

Med seger i sin semi-final tog Kevin även pole position i finalen, där han gjorde en klockren start och kunde kontrollera loppet från start till mål.

"Finalen blev ganska enkel till slut, om jag kan säga så. Vi hade det besvärligt i början av tävlingen, men farten fanns där hela tiden, så jag bara jobbade på. I finalen tog jag starten och de bakom mig krånglade lite så jag fick den där sköna luckan direkt. Jag försökte ta det lugn och säkert från varv två för att minimera riskerna och ta hem segern. Trots det hade jag en sju sekunders ledning när jag gick in i jokerspåret på sista varvet. Det känns otroligt bra och roligt att få vinna igen efter den minst sagt svåra och jobbiga inledningen på det här mästerskapet i år."

Nöjd med prestationen i Kalix hoppas nu Hansen Jr att han kan fortsätta i samma anda i nästa deltävling om bara två veckor i Arvika för att försöka försvara mästerskapstiteln från 2014. "Vi närmar oss toppen successivt och det känns fint att visa att vi är i bra form och är med i farten just nu. Jag ser fram emot Arvika. Jag tog min första SuperCar Lites seger där förra året och tycker att banan är rolig och utmanande att köra. Vi har en bra bil och jag är trygg i den. Jag tror att (mästerskapsledaren Tobias) Brink är lite nervös där framme och att det är jag som är den som jagar, så all press är på honom. Jag åker till Arvika med inställningen "allt eller inget" för mästerskapsjakten, så vi kommer att kämpa stenhårt."

RallyX Nordic Lites, Kalix Resultat :

1 Kevin Hansen (SWE)
2 Tobias Brink (SWE)
3 Viktor Johansson (SWE)
4 Simon Olofsson (SWE)
5 Sandra Hultgren (SWE)
6 Wiliam Nilsson (SWE)

RallyX Nordic Lites Championship:
1 Tobias Brink (SWE) 73
2 Kevin Hansen (SWE) 67
3Simon Olofsson (SWE) 56
4 Viktor Johansson (SWE) 54
5 Sandra Hultgren (SWE) 52
6 Oliver Eriksson (SWE) 52