Nyheter

William Nilssons pallchans försvann i velodromen i Kalix
Med ett halvt varv kvar av finalen på Kalix Motorstadion låg teamkompisarna William Nilsson och Viktor Johansson sida vid sida. Då kom kontakten och vänster bakdäck punkterades för Nilsson som åkte av och fick sladda in på en slutlig sjätteplats.

Tävlingshelgen i Kalix för Supercar lites började annars väldigt bra för William. Han hade näst bästa tid på första träningen och låg topp fem i alla kvalheat. I semifnalen gjorde han sin enda dåliga start på hela helgen men när Oliver Eriksson tvingades bryta redan på första varvet var finalplatsen säkrad för Nilsson. Väl där startade han i andra ledet och hade som sagt pallplatsen inom räckhåll. Enligt William var kollisionen sådant som händer i sporten. - Det är en racingincident, sånt som händer. Det är ett väldigt tryck på bilen i den kurvan och en liten touch kan göra mycket. Jag kunde egentligen bara hålla mitt spår.

"Det gäller att ha tålamod"

William var självfallet besviken över att inte uppnå sitt mål som innebar topp-3 men överlag var han nöjd med helgen. Särskilt starterna och det faktum att han var med från första träningen till och med finalen, ett problem han haft tidigare tävlingar.

- Jag tar med mig första träningen och starterna men jag hade verkligen velat ha den pallplatsen. Det gäller att ha tålamod och det känns som jag höjt min lägstanivå en bra bit. Den behöver höjas ytterligare ett snäpp men jag är ung och har många år på mig, sa Nilsson.

Det väntar varken rast eller ro för talangen från Tomelilla som nästa helg ska på läger i Hudiksvall med Juniorlandslaget och helgen efter det väntar nästa tävling som körs på Westombanan i Arvika. Då är det revansch som gäller och ett nytt tillfälle att ta den efterlängtade pallplatsen som kommer allt närmare.

Jesper Jönsson