Nyheter

Patrik Sandell snabbast i Detroit - tog första segern i Global RallyCross.
Femte och sjätte deltävlingen för RedBullGlobal RallyCross avgjordes i Detroit under helgen. På en utslagsgivande bana kördes helgens två deltävlingar och publiken fick se spännande race hela helgen.

Patrik Sandell visade redan under fredagens första träningar att han tillhörde täten, tog sig enkelt genom finalstegen och stod i final bredvid mästerskapsledaren Ken Block. Patrik tog starten, drog ifrån konkurrenterna och hade ledning med 2,5 sekund efter halva finalen. Men med knappt två av de tio varven kvar brast en drivaxel, strax efter gick också kardanaxeln och Patrik tvingades parkera.

- Ja vad säger man, vi var snabbast men får inte med det resultat vi förtjänade. Teamet, Bryan Herta Rallysport, hade förtjänade den här segern, de har precis som tidigare gjort ett kanonjobb och vi visar ännu en gång att vi tillhör de snabbaste.

Under söndagen kördes den sjätte deltävlingen på samma bana i Belle Isle Park, teamet gjorde en grundlig genomgång av bilen inför den nya tävlingen. Patrik levererade direkt när träningar och de första kvalheaten avgjordes. Stod åter i första led till final.

Starten gick och Patrik flög från startplattan och kunde dryga ut sin ledning för varje varv, efter 10 varv kunde Patrik och teamet ta sin första seger i Global RallyCross.

- Vilken helg, teamet har jobbat jättehårt hela helgen och känslan när jag körde över mållinjen var obeskrivlig, så överlycklig helt enkelt. Vi har jobbat stenhårt för det här, efter att ha haft stolpe ut i några deltävlingar där vi haft ledningen kunde vi nu äntligen knyta ihop säcken och ställa oss överst på pallen, hälsar Patrik.

Jeremias Ericsson