Nyheter

Kent Persson körde Eneos 1000km i Litauen
Kent Persson körde i helgen Eneos 1000km i Palanga, Litauen med teamet Nero Racing. Eventet är ett av norra Europas största motorevent med runt 100 000 besökare. Tävlingen är ett långlopp i racing som körs totalt över 1000km på en tillfällig bana som byggts upp på motorvägen in till semesterstaden Palanga vid Östersjöns kust.

Totalt ställde knappt 50 team upp i tävlingen, varav 10 i samma klass som Nero Racing. Teamet kvalade in på en 4:e plats i klassen och 17:e totalt. Under de inledningen av racet klättrade teamet upp och var och nosade på topp tio placeringar.

- Vi hade bra tempo, bilen gick riktigt bra och även om vi hade betydligt mindre motoreffekt än en del andra bilar i klassen så kunde vi bjuda på en bra fight. Vädret grymt nyckfullt och pendlade mellan solsken och ösregn men vi parerade det bra och hade nästan hela tiden en bil som var riktigt bra att köra, berättar Kent.

Tyvärr drogs teamet med problem med motorstyrningen under hela racet vilket kostade dyrbar tid i depån. I början på racet gick det lösa relativt snabbt men problemen växte till sig och 8 timmar in i racet blev problemen så allvarliga att bilen inte kom ut på banan igen.

- Alltid tråkigt när det bråkar men det är utmaningen med långlopp. Vi hade några förarmisstag men inget allvarligt jämfört med många andra team. Motorstyrningen var det enda egentliga problemet. Trots att vi inte fick ta målflagg så har det varit en otroligt bra vecka i Litauen. Det har verkligen varit en folkfest. Intresset för motorsport i Litauen verkar helt obegränsat jämfört med vad vi är vana med i Sverige, säger Kent.

Totalt vanns tävlingen av teamet Juta i en Porsche GT3.

Mer information finns på: http://racing.lt/en/

KP Motorsport