Nyheter

Fjärde slaget i rallycross-SM
Horreds Simon Claesson är så här långt oslagbar junior i rallycross- SM. I seniorklassen har Per Engstrand från Ljusdal ett litet övertag. ? Bilen gick inte rent senast i Arvika, så siktar vi på revansch, säger Engstrand.

Efter två stopp i Norrland är det dags för Arvika igen, årets näst sista deltävling. Per Engstrands nya Lexus fick inte upp tempen ordentligt förra gången, men överallt annars har han varit på pallen. Seger nu senast i Kalix. Under huven sitter en Volvomotor, som matas med metalnol. Unikt i klassen.

- Vi har byggt om avgasröret, så nu går den bra. Och det är kul att ha något annat än alla andra. Speciellt när det går bra, säger Engstrand. Närmast bakom sig har han Mattias Ohlsson. Bollnäsföraren tog silver förra året. På bronsplats Rasmus Olsson, Karlskrona, som vann senast i Arvika. Totalt är 24 förare anmälda i klassen med 2,4 liters motorer.

Junioren Simon Claesson, Horred och Skene MS, var tippad segrare innan säsongen drog igång och han har infriat alla förväntningar. Med sin BMW E36 har han inte lämnat någon lucka utan vunnit samtliga deltävlingar så långt. Frågan är om det ska till ett materialfel för att stoppa honom, eller om det är tvåan/klubbkompisen Jesper Gunnarssons tur att vinna nu? Bronsman i JSM-tabellen är Hampus Jakobsson, SMK Nyköping.

Totalt startar 16 juniorer på lördag hos MK Team Westom.

Annemo Friberg