Nyheter

William Nilsson mot nya mål i Arvika
"Bara ut och kötta"

Efter en snöplig avslutning på en annars bra helg för William Nilsson i Kalix för två veckor sedan återvänder nu Supercar Lites till racingbanan. Denna gången är det i Arvika och William med JC Race Teknik har siktet på pallen med en ofta myntad taktik, ut och kötta.

Med en väldigt jämn ställning i serien och benhård konkurrens om finalplatserna ser helgens tävling på Westombanan i Arvika ut att bli riktigt spännande. På den krävande och kuperade banan med, enligt Nilsson, lagom mycket asfalt och grus gäller det att vara med från början. - Det gäller att vara på hugget direkt. Det är viktigt att plocka poäng i racen innan finalen då det är så jämnt i totalställningen.

Stentufft startfält

Målet att nå podiumplats blir dessutom extra svårt eftersom den lettiske VM-föraren Reinis Nitiss också kommer till start i Supercar Lites. 19-åringens närvaro är dock enbart inspirerande för William som känner Nitiss lite sedan tidigare.

- Jag har pratat med honom då och då. Det är en mycket säker förare och det ska bli intressant att se hur bra han är och om man kan mäta sig med honom, säger William Nilsson som nyligen varit på juniorlandslagsläger och slipat formen.

Jesper Jönsson