Nyheter

Kevin Hansen i delad ledning i RallyX Nordic Lites Championship
Svenske rallycrossföraren Kevin Hansen hade en dag med både med-och motgång i den fjärde tävlingen av RallyX Nordic Supercar Lites championship [1 augusti] i Arvika. Han lyckades jaga ikapp i poängtabellen och ligger nu delad 1:a i mästerskapet med bara en tävling kvar.

Hansen visade bra fart på träningen i Arvika, där han vann sin första Lites-tävling 2014, men trots en bra start i första kvalheatet blev han sinkad av tekniska problem. Teamet fixade till Peugeot 208 Lites till heat två och då satte Hansen snabbast tid, vilket han även upprepade i heat tre.

"Jag startade på utsidan i första heatet och gick runt alla på utsidan i första kurvan, vilket var rätt coolt. Men motorn gick plötsligt i säkerhetsläge och jag hade bara tre cylindrar under största delen av heatet. Vi satte snabbaste heat tid i de två kommande heaten, så vi tog maximala mästerskapspoäng i kvalomgångarna. Vi knapprade in sju poäng på [Tobias] Brink och tog över mästerskapsledningen", sa Peugeot 208 Lites föraren.

Kevin Hansen hade pole position i första semi-finalen där den första starten blev röd-flaggad på varv ett.

"I omstarten så hade mina däck blivit varma och bilen fick nästan motorstopp. Jag tappade ner till tredjeplats på första varvet. Vi hade perfekt taktik med jokervarvet och hade ett bra läge jämfört med ledarna. Efter jokern kom jag ut bakom [Sandra] Hultgren och körde om henne, men hon körde på mig bakifrån och jag tappade mycket tid på det. Om det inte vore för det så hade jag kunnat vinna, men så blir det ibland." förklarar Kevin.

I Finalen startade Hansen från andra ledet och hade planerat att följa Thomas Bryntesson in i kurva ett, men när norrmannen gjorde en dålig start föll Hansen ner till fjärde plats istället.

"Vi hade otur i starten. Jag tappade mycket, medan Brink på något sätt lyckades komma upp på utsidan till andraplatsen. Jag ville ta jokern på varv tre men då gick Bryntesson in, så jag fick vänta till varv fyra. Jag kom ikapp bilar framför och tappade tid bakomdem. På sista varvet försökte jag köra om Brink ner för backen men då gick styrningen sönder. Jag kunde ändå ta mig i mål som fyra, vilket var bra ändå", säger Kevin.

Hansens fjärde plats i mål, tillsammans med topplaceringen från heaten betyder att mästerskapsjakten är helt öppen inför finalen på Solvalla i september.

"Det var kanon att lyckas ta ikapp alla poängen och vara i delad mästerskapsledningen. Nu har jag en bra chans att försöka försvara titeln från 2014. Den bästa föraren kommer att vinna mästerskapet i Solvalla och jag är redo för fighten och ser verkligen fram emot att få köra där", avslutar Hansen.

RallyX Nordic Lites, Arvika Resultat :
1 Thomas Bryntesson (NOR)
2 Oliver Eriksson (SWE)
3 Tobias Brink (SWE)
4 Kevin Hansen (SWE)
5 Reinis Nitiss (LAT)
6 Wiliam Nilsson (SWE)

RallyX Nordic Lites championship :
1 Tobias Brink (SWE) 91
=1 Kevin Hansen (SWE) 91
3 Oliver Eriksson (SWE) 77
4 Viktor Johansson (SWE) 68
5 Wiliam Nilsson (SWE) 65
6 Simon Olofsson (SWE) 65 som jagande Kevin Hansen, vilket känns grymt kul inför finalen på Solvalla den 12 september.