Nyheter

William Nilsson totalfemma efter ny framgång
Tredje raka finalen i Supercar Lites i det tuffaste startfältet på hela säsongen. Bästa tävlingen för säsongen men chanserna till en framskjuten placering i finalen försvann redan i första kurvan.

Med VM-stjärnan Reinis Nitiss bredvid sig startade William Nilsson finalen på Westombanan i Arvika med förhoppningar på en efterlängtad pallplats. Men i första kurvan kolliderade Nitiss och Nilsson och den senares framvagn kröktes så pass illa att William inte kunde göra sig själv rättvisa under resterande delen av heatet.

- Jag kunde inte pusha bilen i det skicket. Det var förargligt att den inte gick att köra ordentligt, säger William.

Bästa för säsongen
Det började väldigt bra för Nilsson som vann ett av kvalheaten och som sedan i en stenhård semifinal kom iväg bra i starten och kunde köra in på en tredjeplats vilket innebar final. Trots sjätteplatsen som inte är något säsongsbästa så var detta, enligt William själv, hans bästa tävling för säsongen.

- Jag har ännu en gång en hög lägstanivå under hela dagen. Låg på de bästa varvtiderna i semifinalen och det kändes som att jag hade en pallplats i mig.

Nu ligger han alltså femma i totaltabellen med ett bra utgångsläge för en slutlig fjärdeplats. William förbättrar sig successivt hela tiden på alla stadier och rutinen och erfarenheterna han tar med sig från tävlingarna hjälper oerhört mycket.

- Det känns jättebra i teamet, JC Race Teknik, just nu och jag lär mig nya saker varje gång jag tävlar. Det känns som att det är tillfälligheter som gör att jag inte varit på pallen ännu, säger William Nilsson.

Jesper Jönsson