Nyheter

Hedström tillbaka i Ford
- Fortsätter EM med Norges deltävling i Ford Fiesta från Olsbergs MSE

Peter Hedström byter bilmärke till nästa deltävling i Euro RX, rallycrossens EM-serie. Ford var bilmärket som Peter slog igenom med i tyngsta klassen. Nu väljer Hedström att förnya bekantskapen med bilmärket.

Peter testade en av Olsbergs MSE:s Ford Fiesta Supercar direkt efter SM-deltävlingen förra helgen på Westombanan i Arvika. Trots att bara sex varv hanns med innan banan stängdes för dagen, hann Peter få en god känsla om bilens kapacitet. Testbilen var för övrigt den bil som gick segrande ur A-finalen på Westom.

- Den kändes mycket bra direkt, jag fick en härlig feeling körmässigt och motorn hade ett fint register att jobba med, säger Peter Hedström.

Det var i en MSE-Ford från Andreas Eriksson som Peter Hedström slog igenom för den stora publiken, när han 2008 i Strängnäs lite otippat tog sin första SM-seger med just en Ford Fiesta. Bilen han körde då har dock inte så många likheter med dagens krutpaket i Supercar.

- Bilarna har utvecklats otroligt de sista fem åren och det ska bli ett nöje att åter igen få ratta en Fiesta av tyngsta kaliber, fortsätter Hedström.

Om drygt två veckor är det alltså dags för den tredje deltävlingen av fem i Euro RX. Det är den lilla Norska byn Hell som står för värdskapet den 21-23 augusti. Hell och Lånkebanan ligger runt tre mil nordöst om Trondheim och banan är vida känd för sitt vackra läge med fantastiskt landskapspanorama runt banan. Peter Hedström är mer tänd än någonsin inför tävlingen, efter att ha träffat ett avtal med Olsbergs MSE.

- Jag känner att det här bilbytet blir en fin vitamininjektion för hela teamet och jag ser verkligen fram mot Lånkebanan som jag gillar, avslutar Peter Hedström.

Anders Ekström