Nyheter

Team Peugeot Hansen triumferade i Kanada
Team Peugeot Hansen följde upp sina senaste starka framgångar i Tyskland och Sverige med en ny seger i den kanadensiska deltävlingen av 2015 FIA World Rallycross Championship med fransmannen Davy Jeanney.

En av de svåraste utmaningarna i rallycross är att ha alla ingredienserna på plats för att kunna prestera på topp - en snabb inställning på bilen, skickliga förare, vara kvick av startlinjen och problemfria tävlingar. Sedan början på sommaren har alla dessa bitar fallit på plats en efter en för Team Peugeot Hansen och potentialen i den nya bilen syns allt mer.

Ytterligare bevis för detta fick teamet i Grand Prix Trois-Rivieres och den sjunde deltävlingen i rallycross-VM. Banan, som ligger i delstaten Quebec, har seriens längsta raksträcka och här fick teamets Peugeot 208 WRX verkligen bekänna färg. Men redan i det första heatet tog Timmy Hansen kommandot och vann omgången före teamkollegan Davy Jeanney. Svensken var sugen på revansch efter han blev bestulen på segern i Höljes och han tvekade inte en sekund att visa vem som var mannen att slå denna helg. Hansen följde upp segern i heatomgång 1 med ytterligare segrar i heat 3 och 4 och en andraplats i heat 2, vilket gjorde honom till solklarsegrare i Intermediate Result och den bästa poängplockaren hittills i serien.

Dessvärre hjälpte inte Hansens dominans när han i semi-finalen tvingades bryta efter att han blivit upptryckt i betongmuren in mot första sväng av Petter Solberg. Det var en bitter besvikelse för den unge svensken som hade varit oslagbar under hela tävlingen fram tills dess.

Lyckligtvis klev teamets Davy Jeanney fram i semi-final 2 och tog upp staffettpinnen från sin kollega, trots att han tidigare i tävlingen haft vissa svårigheter. Jeanney tog en solklar seger i semi-finalen och knep därmed pole position i finalen. Efter en välplannerad och stabil körning tog Jeanney sin Peugeot 208 WRX till en snygg vinst, vilket var den andra för året efter sin första i Tyskland.

Teamets fina resultat har nu placerat Peugeot Hansen bara två poäng efter i Team-VM när fortfarande sex deltävlingar återstår. Nästa lopp körs i Norge, Hell den 22-23 Augusti.

Kenneth Hansen, Teamchef

"Vår Peugeot 208 var i en klass för sig själv den här helgen. Vi fick hjälp av bilens nuvarande fina prestanda samtidigt som varken Davy eller Timmy satte en fot fel. Vi är mycket stolta över att ha tagit ytterligare en seger med vår franska förare. Såklart var vi mycket besvikna när Timmy tvingades bryta i semi efter att han gjort ett suveränt jobb genom att vinna tre av fyra heat. Jag vill samtidigt ta det här tillfället i akt och säga att det hade varit trevligt om de sportliga myndigheterna i rallycross kunde följa reglerna på ett enhetligt sätt."

Davy Jeanney, PEUGEOT 208 WRX #17, 1st

"Efter min seger i Estering (Tyskland), så sa jag till mig själv att det här måste jag göra igen - men jag trodde inte att det skulle ske så snart. Även om jag vann så var det en tuff helg för mig. Jag hittade inte rytmen under heaten och fick inte till starterna. I semi-finalen förbättrade jag mina varvtider hela tiden och självförtroendet växte. Jag är ledsen för Timmy, han var suveränen i omgångarna och gjorde ett brilliant jobb. Förhoppningsvis kommer han tillbaka ännu starkare i Norge och vinner där."

Timmy Hansen, PEUGEOT 208 WRX #21, 7:th

"Besvikelsen var extra stor eftersom jag var så snabb och hade så bra känsla hela helgen. Jag vann tre av fyra heat och kände mig trygg i att det skulle räcka även genom finalerna. Tyvärr så kraschades mina förhoppningar redan på första varvet i semi-finalen. Petter Solberg körde på mig efter den ultra-snabba startrakan och det skickade mig rakt in i cementmuren. Sedan snurrade han framför mig. Jag tvingades bryta eftersom min hjulupphängning var knäckt. Jag var otroligt frustrerad och besviken eftersom jag trodde Petter var en av de förare man kan race sida-vid-sida med."

Final positions ? Round 7 (Grand Prix 3 Rivières, Canada) ? August 7-8, 2015
1. Davy Jeanney (Team Peugeot Hansen, PEUGEOT 208 WRX)
2. Toomas Heikkinen, (Marklund Motorsport, Volkswagen Polo)
3. Tanner Foust (Marklund Motorsport, Volkswagen Polo)
4. Tommy Rustad (Münnich Motorsport, Audi S3)
5. Andreas Bakkerud (OlsbergMSE AB, Ford Fiesta ST)
6. Mattias Ekström (EKS, Audi S1)
7. Timmy Hansen (Team Peugeot Hansen, PEUGEOT 208 WRX)
8. Petter Solberg (SDRX, Citroën DS3)
9. Reinis Nitiss (OlsbergMSE AB Ford Fiest ST)

Förar-VM FIA World Rallycross Championship ställning efter 7 av 13 deltävlingar.
1. Drivers Petter Solberg (SDRX, Citroën DS3), 176 pts
2. Andreas Bakkerud (OlsbergMSE AB, Ford Fiesta ST), 130 pts
3. Johan Kristoffersson (Volkswagen Team Sweden, Volkswagen Polo), 124 pts
4. Timmy Hansen (Team Peugeot Hansen, PEUGEOT 208 WRX), 122 pts
5. Davy Jeanney (Team Peugeot Hansen, PEUGEOT 208 WRX), 115 pts
6. Reinis Nitiss (OlsbergMSE AB Ford Fiest ST), 109 pts
7. Mattias Ekström (EKS, Audi S1), 107 pts
8. Toomas Heikkinen, (Marklund Motorsport, Volkswagen Polo), 95 pts

Team-VM
1. Ford Olsbergs MSE, 239 pts
2. Team Peugeot-Hansen, 237 pts
3. SDRX, 201 pts

Susann Hansen