Nyheter

Rally Killingen inleder traditionsenligt hösten i VOC Mekonomen Rallys grusserier.
Att VOC Mekonomen Rally inleder hösten i sina nationella rallyserier, SommarSerien och SverigeSerien med Kil MK´s fina tävling Killingen har blivit något av en tradition. Killingen bjuder alltid på fina och bitvis mycket snabba vägar. Liksom i fjol går tävlingen av stapeln i år i trakterna av Grums. Nästan fyra och en halv mil värmländska rallyvägar av högsta klass väntar det stora startfältet med VOC Rallybilar, totalt bjuder VOC Mekonomen Rally på nästan 70 bilar till start.

VOC Mekonomen Rallys höstsäsong startar med Kil MK´s fina tävling Rally Killingen.

- Nu börjar det att hetta till i alla förarklasser på riktigt inför säsongavslutningen, därför är det här rallyt extra intressant, berättar klassansvarig Roger Fransson.

Säkrar Tom Kristensson även SommarSerien i Elit A?

Säsongen 2015 har verkligen varit Tom Kristensons år.

- Tom har redan säkrat segern i SverigeSerien och skulle han inkassera ytterligare en seger i Kil så säkrar han inte bara segern även i SommarSerien utan också drömresultatet 150 p av 150 möjliga. Den jakten blir spännande att följa. Extra spännande blir det också att följa de tre "Old Boysen" och vännerna Ingvar Nilsson, Lars Ohlsson och Christer Westerdahls kamp om platserna bakom Tom i SverigeSerien.

Eckhardt starkare i Elit B än vad poängen säger? I Elit B har Frederick Eckhardt greppet om handlingen.

- I synnerhet i tabellen för SverigeSerien ser Frederick ut att vara rejält hotad av Per Allo. Men, Eckhardts grepp är större än det först ser ut eftersom att Allo har en tävling borta. Men spännande kommer det att bli ända till målsnöret. Per Allo tänker inte ge sig utan kamp. Och det gäller också såväl Erik Stenberg som vann senast som Rasmus Lundh. Ska bli kul också att se vad Fredrik Jonasson som stod över Nyköping senast tänker hitta på.

André Nygren och Daniel Thorph i Cupklassen?

Cupklassen i VOC Mekonomen ser väldigt olika ut i SverigeSerien och SommarSerien.

- I SverigeSerien har André Nygren ledningen jagad av Thorph, men i SommarSerien är det Thorph som har greppet. Jagad av Fredrik Hagelin. Det blir jättekul att se hur detta utvecklar sig. Med båda tävlingarna i Osby brutna har Nygren verkligen kniven på strupen vad gäller SommarSerien, inget mer får gå fel. Ola Wördin lurar i vassen i båda serierna. Något som i SommarSerien också i högsta grad gäller Emil Andersson.

Elias Lundberg kan säkra segrarna i juniorklassen!

Om VOC Mekonomen Rally Elit A 2015 har varit Tom Kristenssons år så gäller i högsta grad samma sak för juniorklassen och Elias Lundberg.

- Med en seger i Kil kan han definitivt säkra segrarna såväl i SverigeSerien som i SommarSerien. Men Isac Nordström vill annat, och han kommer inte att ge sig frivilligt och utan kamp. Vilka fantastiska juniorer vi har i den här klassen.

Välkomna till ett riktigt fint rally. På lördag klockan 10.30 går starten från Billerudshallen i Grums.

Roger Fransson