Nyheter

Kevin Hansen vill utöka ledningen i RX Lites Cup i Hell
Kevin Hansen kommer till den fjärde deltävlingen av RX Lites Cup - supportklass till FIA World Rallycross Championship - i norska Hell med mästerskapsledning.

Peugeot-föraren övertog poängledningen över 2014 års mästare Kevin Eriksson vid den senaste RXLites-tävlingen i Höljes i Sverige och hoppas nu kunna utöka marginalen vid den kommande tävlingen i helgen. Unge Kevin tror att han kan fortsätta att hålla sitt höga tempo trots att hans bara har varit på Lånke-banan en gång tidigare.

"Jag tävlade i Hell i JRX Cup 2013, så jag känner till banan. Den är rolig att köra. Banan har ganska stora nivåskillnader, det går inledningsvis efter starten brant nedför för att sedan efter ett tekniskt svårt parti vända uppför igen mot mållinje. Det är också en av de snabbaste banorna så det ska bli intressant att få köra min Peugeot 208 Lites här för första gången.", säger Hansen. "Det är bra att ha 6 poängs försprång till Eriksson eftersom det hjälper upp självförtroendet hos mig och teamet. Nu känns det inte som om jag måste ta i som en galning utan mer inrikta mig på att göra säkra stabila körningar och plocka hem så många poäng som möjligt. Kevin [Eriksson] måste däremot trycka på allt han har, så det kan bli en spännande tävling."

I den nordiska serien, RallyX Nordic Lites Championship, gick nyligen Kevin Hansen upp i delad ledning med bara en avgörande deltävling kvar på Solvalla i mitten av September. Därmed håller Hansen drömmen vid liv att försöka vinna båda mästerskapen i år. "Jag kommer inte vara helt besatt av att bara vara tvungen att vinna hädanefter. Såklart vill både jag och teamet vinna race och vi kommer ta alla chanser till det om de dyker upp, men det viktigaste är mästerskapen i sin helhet. I RX Lites Cup måste jag hålla mig framför Kevin E. Han är den hårdaste konkurrenten så vi måste vara riktigt smarta och kluriga för att klara det. Vi har stort förtroende i bilen och hur vi tror att vi ska göra för att få det bästa utav den för varje ny bana. Jag tror på ett bra resultat i Norge. Det kommer att bli en riktigt bra tävling."

RX Lites Cup ställning efter 3/7 deltävlingar:
1 Kevin Hansen (SWE) 79
2 Kevin Eriksson (SWE) 73
3 Simon Olofsson (SWE) 53
4 Thomas Bryntesson (NOR) 52
5 Tobias Brink (SWE) 45
6 Joachim Hvaal (NOR) 42


Susann Hansen