Nyheter

Team Peugeot har stora förhoppningar inför Hell

Team Peugeot Hansen är tillbaka i Europa med ett stärkt självförtroende genom de två segrar och den andraplats efter de senaste tre deltävlingarna av FIA World Rallycross Championship 2015. Davy Jeanney och Timmy Hansen ska försöka hålla i den goda trenden när nu nästa race står på tur upp i Hell utanför Trondheim i Norge den 22-23 augusti.

Där är inga semesterluckor i årets kalender av Rallycross-VM. De flesta motorsportdiscipliner tar ett kort semesteruppehåll i augusti, men rallycrossen beger sig till Hell bara två veckor efter VM-tävlingen i Kanada, som dominerades av Team Peugeot Hansens två Peugeot 208 WRX:er.

Istället för att låta sig skrämmas av namnet [Hell=Helvetet] på platsen för nästa lopp är det Fransk-Svenska teamet ännu mer laddat efter sina starka resultat på Estering i Tyskland, Höljes i Sverige och Trois-Rivieres i Kanada. Både Davy Jeanney (FR) och Timmy Hansen (SWE) satsar allt på att försöka hålla i den goda formen, speciellt Timmy som säkert är på jakt efter revansch efter de senaste två tävlingarnas frustrerande utgång efter bataljer på banan.

Den kuperade banan i Norge består huvudsakligen av asfalt så att optimera de båda Peugeot 208 WRX:ernas fjädring är en av nyckelfaktorerna. Banan har också en del relativt snabba kurvor och ännu fler kluriga sektioner, såsom en bEttlind sväng och en i uppförsbacke, men det är en utmanande och rolig erfarenhet för förarna där mållinjen är direkt efter ett hopp. Ett nytt toppresultat här skulle kunna ta Team Peugeot Hansen upp i VM-ledning för Team.

Kenneth Hansen, Teamchef
"En av våra bilar har varit först över mållinjen på alla av de tre senaste tävlingarna, så det ger en viss säkerhet. Men trots det har vi ingen avsikt att släppa målet ur sikten ens för en sekund. Vi kommer kämpa på precis som tidigare och vi har en klar strategi för att försöka förbättra vår position ytterligare. Den norska deltävlingen gick inget vidare för oss förra året, så denna gång vill vi inget hellre än att komma i mål med våra bilar på bra placeringar. Banan har fått ny asfalt så kanske kan det vara en fördel när vi försöker hitta rätt inställningar för våra bilar."

Tävlingen i Hell kommer att sändas i mer än 120 länder runt om i världen. Semi-finaler och finaler kan ses Live på TV10 i Sverige och i Frankrike på L'Equipe 21.

Susann Hansen