Nyheter

Stoffe Nilsson jagar åttonde segern i rallyklassikern TV-Svängen.
När det på lördag körs den 51:a upplagan av SMK Hörbys rallyklassiker TV-Svängen är den stora frågan om någon lyckas snuva "TV-Svängs Kungen" Stoffe Nilsson på den åttonde segern. En nästan ofattbar svit där Stoffe dessutom tagit sex raka vinster, den första 2007. Där sedan förste utmanaren på lördag Joachim Grahn, Simrishamns MK stack emellan med seger året därpå. Efter detta har det bara hamnat om Hässleholmsföraren Stoffe Nilsson och hans Subaru. För att spä på sviten ännu mer så är Stoffe unik då han är den ende i tävlingens historia som vunnit både som förare och kartläsare. Redan 1990 satt han som 15-åring i högerstolen när klubbkompisen Leif Nilsson vann TV-Svängen.

Nu saknas där inte utmanare, Joachim Grahn med sin extremt potenta WRC-Focus är en och smålänningen Åke Jacobsson i en likadan bil är en annan.
- Det lär bli tufft mellan de här tre, dagsformen kommer att avgöra, siar tävlingsledaren i TV-Svängen, Mia Nilsson.

Med TV-Svängen inräknad återstår tre deltävlingar i tuffa Sydsvenska Rallycupen som leds av SMK Hörbys stjärnskott, Tom Kristensson. Med kartläsare Timmy Berntsson har paret visat upp en otrolig svit under året när man redan vunnit allt som kan vinnas i VOC Mekonomen Rallys rikstäckande serier. Nu återstår bara för Tom och Timmy att knyta ihop säcken. Köra hem totalsegern i Sydsvenska Rallycupen och så klart säkra ännu ett guld i Rally-DM.
- Tom blir nog svår för de andra att rå på med hemmaplan och allt, menar Mia Nilsson.

Inför TV-Svängen leder Hörbyföraren SSRC med 40 poäng före tvåa Keith Wennberg, Skillingaryd. En enda poäng efter är Kristianstads 19-åriga löfte Hampus Larsson som i sin tur bara har två poängs ledning före Gullabos Jonathan Johannesson. En annan hemmaförare som haft flyt under året är Thobias Svensson som leder Grupp E-klassen med sin Golf i både SSRC och Rally-DM. Dessutom är Thobias med i toppstriden i nyinstiftade Riksmästerskapet.

I jämna och hårda A-förare klass R3 (trimmade 2 WD-bilar) är det nästan omöjligt att tippa vinnare. Mia Nilsson tror dock lite extra på hemmaklubbens Joacim Kristiansson med Anders Björnmyr i högerstolen och kanske även på sin egen yngre bror Fredrik Nilsson med Mikael Ottosson som kartläsare
- Jocke kör alltid bra i TV-Svängen och delar andra platsen i DM med Fredrik så där blir det tufft, menar Mia och nämner även DM-ledaren Hans Johansson, Olofströms MK
- Hans är så klart vass men även Rickie Borgström, David Bellborg, Magnus Johansson, Pierre Fransson och så klart vinnaren från Snapphanerallyt Johan Green som alla stå kan överst på pallen på lördag.

Årets upplaga av TV-Svängen har lockat runt 120 startande, något färre än i fjor när tävlingen firade 50-års jubileum.
- Inget märkligt med detta och vi är helt nöjda med vårt startfält med tanke på att TV-Svängen i fjor även ingick i Riksmästerskapet och Smålands DM vilket så klart ökade på antalet startande, förklarar Mia.

Första start sker från Parktorget inne i centrala Hörby klockan 10.00 och runt klockan 15 ska första bil vara i mål. Då har man kört sex specialsträckor alla inom en tre mils radie kring Hörby.

- Nytt för i år är att vi flyttat de centrala serviceplatsen till Linderöds Idrottsplats dit bilarna kommer två gånger under dagen, berättar Mia.
- Här finns också fikamöjlighet både för tävlande och publik.

Då återstår bara att se om Stoffe med sambon Esmeralda Gyllenswärd ska klara att ta sin hett efterlängtade åttonde seger?