Nyheter

Etta och tvåa i Hell - ett drömresultat för Team Peugeot Hansen
Team Peugeot Hansen kommer för alltid att minnas den åttonde deltävlingen av 2015 FIA World Rallycross Championship efter att de säkrade både första och andraplatsen för första gången någonsin i rallycrossens VM-historia vid den norska deltävlingen i Hell. Den sammanlagda poängskörden från vinnaren Timmy Hansen och Davy Jeanney, som blev tvåa, förde det svensk-franska teamet upp i ledning av Team-VM inför nästa tävling i Loheac i Frankrike den 5-6 september.

Den formidabla form som teamets Peugeot 208 WRX:er har visat sedan början av sommaren fortsatte även denna helg i Norge, hemmatävling för den regerande världsmästaren Petter Solberg. Peugeot-Hansen förarna lät sig inte påverkas av platsens olycksbådande namn då de återigen visade prov på sin för tillfället dominerande ställning och ledde från start till mål i Hell.

Efter att ha blivit snuvad på frukten av sin blixtrande fart både i Sverige och Kanada lyckades äntligen Timmy Hansen få den efterlängtade segerpokalen i sin hand. Svensken var mycket nöjd med hur lättkörd hans Peugeot 208 WRX var och seglade igenom kvalomgångarna med maximala poäng, trots tufft motstånd från Solberg och de andra.

Genom att bygga vidare på de senaste framgångarna i Tyskland, Sverige och Kanada, levererade teamet ett perfekt teamarbete i den första semi-finalen när Davy ställde upp bredvid Timmy på startlinjen. Duon körde in som etta och tvåa i semi-finalen och upprepade den vinnande prestationen i finalen när Timmy tog segern strax före teamkollegan Davy. Därmed blev de det första teamet någonsin i rallycross-VM att bli etta och tvåa.

Helgens framgång har tagit Team Peugeot Hansen upp i ledning i Team-VM med 29 poäng före Ford Olsbergs OMSE. Timmy avancerade också i Förar-VM från fjärde plats upp till en ny andraplats totalt. Davy tog också några kliv upp och ligger på en stark fjärde plats.

Teamet kunde inte ha önskat sig ett bättre sätt att förbereda sig inför nästa deltävling i Frankrike om bara två veckor, 5-6 september.

Den lyckosamma helgen förgylldes också av ännu en imponerande körning av Peugeot Red Bull Hansen Junior Teamets Kevin Hansen, som blev tvåa i RX Lites med sin Peugeot 208 Lites och drygade ut sin mästerskaps ledning ytterligare.

Kenneth Hansen, Teamchef
"Vilket fantastiskt resultat! Jag är så stolt över att vara teamchef över ett så bra lag som det här. Alla jobbar så bra ihop, speciellt våra två förare. Jag tycker verkligen att vi förtjänade framgångarna idag! Det här är en av mitt livs bästa helger. Att lyckas med bedriften att komma etta och tvåa är ett resultat alla teamchefer drömer om att uppnå, men som är så otroligt svårt att genomföra. Vi leder nu Team-VM och det känns extra bra med tanke på hur bra det har gått den senaste tiden. Det känns bra att ha Loheac framför oss härnäst." Timmy Hansen, 208 WRX #21, Segrare
"Det här segern är otrologt efterlängtad av mig och mitt team, som oförtröttligt har jobbat på för att göra min Peugeot snabbare och bättre för varje tävling. Vi har varit i toppform de senaste fyra tävlingarna och det är en sann glädje att köra bilen som nu är riktigt bra. Jag längtar redan efter att få sitta bakom ratten i Loheac, som är en bana jag älskar, och det på Peugeots hemmaplan. Det kommer att bli speciellt att köra en fransk bil där."

Davy Jeanney, 208 WRX #17, 2:a
"Jag hade lite tur i starten av min semi-final där jag precis undkom en incident med Reinis Nitiss på jokerspåret. Det var bra att jag så snabbt lyckades ta tillbaka platsen. Jag och Timmy jobbar bra ihop på banan och om jag får möjlighet att uppleva en så här bra helg igen så vore det underbart. Det är en så skön känsla när allt faller på plats. Jag hoppas vi kan fortsätta så här."

Resultat ? Deltävling 8 (Norge, Hell) ? Augusti 22-23, 2015
1. Timmy Hansen (Team Peugeot Hansen, PEUGEOT 208 WRX)
2. Davy Jeanney (Team Peugeot Hansen, PEUGEOT 208 WRX)
3. Robin Larsson (Robin Larsson, Audi A1)
4. Alx Danielsson (ALL-INKL.COM Münnich Motorsport, Audi S3)
5. Per-Gunnar Andersson (Marklund Motorsport, Volkswagen Polo)
6. Timur Timerzyanov (OMSE, Ford Fiesta)
7. Petter Solberg (SDRX, Citroën DS3)
8. Anton Marklund (EKSRX, Audi S1)
9. Reinis Nitiss (OlsbergMSE AB Ford Fiest ST)
10. Johan Kristoffersson (Volkswagen Team Sweden, Volkswagen Polo)

FIA World Rallycross Championship totalställning efter åtta deltävlingar.
Förar-VM
1. Petter Solberg (SDRX, Citroën DS3), 193 pts
2. Timmy Hansen (Team Peugeot Hansen, PEUGEOT 208 WRX), 152 pts
3. Andreas Bakkerud (OlsbergMSE AB, Ford Fiesta ST), 140 pts
4. Davy Jeanney (Team Peugeot Hansen, PEUGEOT 208 WRX), 139 pts
5. Johan Kristoffersson (Volkswagen Team Sweden, Volkswagen Polo), 135 pts
6. Reinis Nitiss (OlsbergMSE AB Ford Fiest ST), 122 pts
7. Mattias Ekström (EKS, Audi S1), 118 pts
8. Toomas Heikkinen, (Marklund Motorsport, Volkswagen Polo), 95 pts

Team-VM
1. Team Peugeot-Hansen, 291 pts
2. Ford Olsbergs MSE, 262 pts
3. SDRX, 218 pts


Susann Hansen