Nyheter

Kevin Hansen utökar ledningen i RX Lites Cup efter andraplats i Norge
Svenska Red Bull atleten Kevin Hansen gjorde en stabil och smart tävling i RX Lites Cup i Hell i Norge [23 augusti] och utökade ledningen i mästerskapet med tre deltävlingar kvar på kalendern.

Som supportklass till FIA World Rallycross Championship, fick Hansens helg en bra start med en nästsnabbaste tid i första heatet, men tvingades bryta det andra loppet när bakre hjulupphängningen gav vika efter en hård närkontakt i första sväng. Men målmedveten som han är, kämpade sig Kevin tillbaka och satte två snabbaste tider i heat tre och fyra i sin Peugeot 208 Lites.

Kevin Hansen gjorde en imponerande körning sin semi-final och vann den. Därmed var en plats i första startled i finalen säkrad. Starterna, som annars gäckat Hansen, satt nu klockrent och unge Hansen flög in i jokerspåret redan på första varvet för att ta upp jakten på första platsen. Klart snabbare än de framför jagade Kevin snart ikapp de framför. Under flera varv låg han bakom utan att hitta en väg förbi och tappade värdefulla sekunder. När resten av fältet framför tog jokerspåret på sista varvet kom Kevin ut som tvåa och precis framför hårdaste titelkonkurrenten Kevin Eriksson. Thomas Bryntesson vann tävlingen.

?Det var en tävling som gick både upp och ner. Vi hade en krasch i heat 2 men var däremot mycket starka i de två sista heaten. I finalen fick jag verkligen påminna mig om var fokus ligger och hålla målsättningen med att vinna serien i minne. Jag hamnade i trafik och tappade tid. Jag bestämde mig för att ta det coolt och säkra viktiga mästerskapspoäng än att satsa på en riskabel omkörning", förklarar Kevin.

"Mitt team har gett mig en jättebra bil. Vi hade bara en del mindre drivningsproblem på träningen, men de löste sig bra. Vi har en skön känsla i teamet och all jobbar så bra ihop. Nu bara längtar jag till att få köra snart igen."

Hansens nästa tävling är finalen av RallyX Nordic Lites på Solvalla i Stockholm den 11-12 september. Kevin ligger just nu i delad ledning efter att ha tagit sig tillbaka efter en strulig inledning på säsongen.

"Vi vill inget hellre än att vinna SM:et och vi vet att farten finns att göra det. Sedan ska bara "resten" funka också. Jag känner mig stark inför Solvalla och ser fram emot att få åka dit. Det skulle känns fantastiskt att vinna efter den jobbiga början. Efter Norge känns även RX Lites Cup bra och det är alltid så roligt att köra. Att lyckas vinna båda serierna vore en dröm." avslutar Kevin.

RX Lites Cup, Norway Resultat :

1 Thomas Bryntesson (NOR)
2 Kevin Hansen (SWE)
3 Kevin Eriksson (SWE)
4 Simon Olofsson (SWE)
5 Oscar Solberg (NOR)
6 Sandra Hultgren (SWE)

RX Lites Cup championship standings :

1 Kevin Hansen (SWE) 105
2 Kevin Eriksson (SWE) 96
3 Thomas Bryntesson (NOR) 82
4 Simon Olofsson (SWE) 72
5 Joachim Hvaal (NOR) 58
6 Sandra Hultgren (SWE) 55


Susann Hansen