Nyheter

Tuffa utmaningar krävde sin tribut när VOC Mekonomen Rally körde Rally Killingen.
Storfavoriterna höll mangrant för trycket när VOC Mekonomen Rally traditionsenligt öppnade höstsäsongen i såväl SommarSerie som SverigeSerie med Kil MK´s fina tävling Killingen, en tävling som sedan några år tillbaka går av stapeln i trakterna av Grums. Nästan fyra och en halv mil utmanande och bitvis riktigt snabba värmländska rallyvägar krävde sin tribut och desarmerade även det stora startfältet VOC Mekonomen Rallybilar. Men klassfavoriterna Tom Kristensson, Frederik Eckhardt, André Nygren och Elias Lundberg hanterade utmaningarna med glans och vann planenligt sina respektive förarklasser.

Att VOC Mekonomen Rallys öppnar sin höstsäsong med Kil MK´s Rally Killingen har blivit något av en tradition. En tävling som går på fina och böljande värmländska rallyvägar.

- Nu när säsongen närmar sig avslutning så tätar det till sig i alla förarklasser och, nu ska det avgöras. Därför blir förstås allt extra intressant, berättar klassansvarig Roger Fransson.

Tom Kristensson omutlig i Elit A

Hela den här säsongen har varit Tom Kristenssons.
- Att Tom skulle vinna i Kil också överraskade inte någon. En oerhört begåvad rallyförare som är säkerheten själv och går som tåget tillsammans med CoDriver Timmy Berntsson. Men den här gången jagades Tom hela vägen av Kim Nilsson som tvärtemot Tom haft en ganska motig säsong det här året, där det hela tiden varit nära men inte riktigt räckt till de segrar som han så hett eftersträvar. Tredjeplatsen i Kil tog Lars Ohlsson som därmed vann "seniorkampen" i stor stil.

Nu är drömsäsongen nära för Tom.

- Med segern i Kil så har Tom i praktiken redan nu säkrat seger i både SverigeSerien och SommarSerie, detta trots att alla från och med i år ska räkna med resultatet i finaltävlingen i sina respektive serier, dvs finalens resultat ska vara med och får inte strykas. Det finns en teoretisk chans att Tom ska tappa SommarSerien i-och-med detta men jag vill mena att den bara är teoretisk. Med den enorma konkurrens som det är i VOC Mekonomen Rally så är det inget annat än en bragd att ta "dubbeln", någon som kräver en förare utövar det vanliga. Och det är Tom!

Och Eckhardt i Elit B

På samma sätt som Kristensson dominerat Elit A så har Frederick Eckhardt med CoDriver Charlie Ekström totalt dominerat Elit B anno 2015.
- Frederik har radat upp segrar, nåja det blev en andraplats senast i Nyköping något som i Eckhardts fantastiska serie får ses som en missräkning, det säger en hel del om hur imponerade han har varit i år. Han leder både SverigeSerie och SommarSerie och detta trots att han hade förhinder då vintertävlingen i Sveg gick av staplen och var då tvungen att stå över.

Tvåa i Kil var en något mindre tippat namn.

- Tvåa blev Dan Rohdin som gjorde ett av få inhopp i VOC Mekonomen Rallys nationella serier. Han visar också på bästa möjliga sätt att en 240 är fullt konkurrenskraftig med rätt förare bakom ratten. Trean var däremot få som blev särskilt överraskade över, Kent-Ola Björklund har visat flera gånger tidigare att han stortrivs på "hemmavägarna" i Värmland.

Dagens prestation stod André Nygren i cupklassen för

Något av dagens prestation stod återigen stjärnskottet André Nygren i C för.
- Andre körde med minsta möjliga marginal in på dagens andra tid totalt, slog Kim Nilsson tvåan i Elit A med 0,3 sekunder vilket väl får räknas som oavgjort. Samtidigt slår också André vinnaren i Elit B, Frederik Eckhardt med drygt nio sekunder. Och för att göra bilden komplett så har också André trots detta hunnit med att bli hindrad av en medtävlare som han hann ikapp på en sträcka. Vad ska det bli av den här unge mannen? Från klarhet till klarhet är ett oerhört passande beskrivning på Andrés framfart den här säsongen.

Fredrik Alin in på andra plats.
- Bakom André så körde Fredrik Alin in på en andra plats, dryga 17 sekunder bakom. Men bakom Fredrik så var det en extrem fajt. Mellan trean Sebastian Johansson, fyran Daniel Thorph och femman Andreas Liljeberg skiljde det bara totalt 0,9 sekunder! Mellan Thorph och Liljeberg skiljde bara en enda ynklig tiondel! Vad ska man säga om den här klassen? Ingen kan säga något annat än att kampen är stenhård. Och därför otroligt utvecklande!

Elias Lundberg och Isac Nordström i härlig juniorfajt!
VOC Mekonomen Rallys juniorklass 2015 har i väldigt hög grad handlat om Elias Lundberg.
- Med till Kil hade klasskompisen och huvudutmanaren Isac Nordström nog gått på en diet av taggtråd och småsten. Två sträcksegrar till Isac och fajt ändå in till dagens sista sträcka. Och både Isac och Elias i ett tempo som är nästan obegripligt. Man glömmer så lätt att dessa unga supertalanger kör onotat på dessa svåra vägar och det i ett tempo som skulle placera dem som sjua-åtta i högsta elitklasserna. Hur dom bär sig åt? Ja det får ni fråga någon annan. Klassansvarig står svarslös, men oerhört imponerad.
Tack Kils MK för ett riktigt fint rally på fantastiska vägar. Jag tror inte det överraskar någon om vi skulle ses nästa år igen.

Roger Fransson