Nyheter

Svenska RallyCupen till Eskilstuna, dags för EMK Kannan!
Femte turnéstoppet i årets upplaga av Svenska RallyCup sker i Eskilstuna, Eskilstuna MK är värd för EMK-Kannan. De tävlande ska göra upp över sex specialsträckor under lördagen innan poängen fördelas och än lovar väderprognoserna härligt rallyväder.

Totalt ses 170-talet anmälda - 20 av dem i 4wd klasserna - där ses fortåkare som Jari Saarinen, SM vinnaren Algot Öberg, fjolårets cupvinnare Robert Blomberg men också västgöten Bengt Abrahamsson som gör ny start i nya Mitsubishi Mirage R5.

I B/C förarklassen toppar Peter Encrantz stort - jagar gör Mats Attlebrant och Anders Lundkvist som ligger på samma poäng inför helgen.

Intresset är störst i Trimmat 2wd - A-förarklassen med närmare 30 bilar - B-förarna inte långt efter i antal. Daniel Damberg och Pontus Lönnström är två som kommer med en lång SM tävling i bagaget och har farten uppe i sina publikfriande Volvobilar - räkna med attack från Fredrik Eriksson som rattar framhjulsdrift.

Mattias Ledin har ett hektiskt tävlingsprogram, med sin Peugeot 208 R2 tillhör han de snabbare totalt med tvåhjulsdrift, en segerkandidat i mittenklassen som ändå kan bli en av de tuffaste att vinna med flera segeraspiranter. 11 ekipage kommer för c-klassen där arrangörsklubben hoppas på Patrick Carlssons framfart.

De båda klubbkamraterna i Kullings MS, Andreas Westlund och Pontus Jardstedt jagar i täten av A/B förarnas Grupp F, N och VOC. Det handlar om 30-talet bilar i de båda klasserna där Värmlänningen Kent Ola Björklund också tillhör fortåkarna. Senare i fältet kommer c-förarna där Mikael Buskas, Alex Wikvist och Rikard Engström tillhör topp tre i tabelltoppen - alla inom åtta poängs marginal när de sista deltävlingarna börjar räknas in!

Johannes Joons är den som hittils ryckt åt sig ett litet försprång i tabellen för grupp E, anmälda till helgens tävling är också namn som Hampus Böe och Nils Larsson.

Porscheåkaren Claes Molin är tillbaka i Appendix K klassen, lika så Martin Hagman som kör en potent Ford Escort MK2 - en klass med varierande vagnpark - från lätt trimmade Amazoner till fabriksbygda Porschar.

Ungdomsrally är klassen för de som övningskör, en chans att börja rallyåka i tidig ålder - en klass som fostrar många stjärnor - 12 bilar till start där Lukas Kindgren leder i tabellen inför de avslutande tre deltävlingarna.

Jeremias Ericsson