Nyheter

Nytt grepp i Rallysverige - Rally-DM Sprint.
Nu tar Katrineholms Motorklubb ett nytt grepp och arrangerar DM-Sprint i samma upplägg som de populära SM-sprintarna.

Det är i samarbete med Södermanland/Västmanlands Bilsportförbund och dess Rallykommitté, som detta initiativ jobbats fram och premiärkörs i samband med Gimmersta Rallysprint Sön 4 Okt.

Katrineholms MK följer nu upp sin populära Slottssprinten, men ännu ett spännande event, denna gång ute vid storgodset Gimmersta Säteri som blir värdplats för detta nya "kombi-event".

Gimmersta Rallysprint är en härlig rallysträcka på 9,5 km som körs två gånger som ger ett resultat för Gimmersta Rallysprint. Dessa två sträckor ligger samtidigt till grund som kvalsträckor till helt nya Rally-DM Sprint, där sedan ett antal kvalsnabba får köra ett direkt avgörande finalåk och kora tre stycken Distriktsmästare i klasserna Std, 2 WD och 4WD.

Kvala snabbt och sedan bäst när det gäller, det är vinnarkonceptet i Rally-DM Sprint. Mästerskapsmedaljer och prispengar finns det att köra om, men det är bara förare tävlande från Sö/Vä distrikt som får delta i tävlingen.

Så Sön 4 Okt är det dax för distriktets fortåkare att göra upp vid Gimmersta Säteri, som välvilligt ställer sin mark och vägar till förfogande.

Dagen för rallyteamen börjar redan 08.30 då sträckan öppnas för två rekognoseringsrundor för att ge alla bästa förutsättningar. Kl.11.30 går tävlingen igång med Gimmersta Rallysprint och kvalåk för Rally-DM Sprint.

Liveresultat med speaker kommer finnas vid Start/Mål & Servicearean på Gimmersta Säteri, där målgången på sträckan ligger inom synavstånd. Så varmt välkomna att tävla och besöka Gimmersta Rallysprint - Rally-DM Sprint den 4 Okt 2015.

Katrineholms Motorklubb
Crister Nystrand, Täv.ledare.