Nyheter

EMK-Kannan Eskilstuna MK
I helgen körde 1300 Rallycup sin 7:e deltävling . 5ss på cirka 46km avverkades på riktigt häftiga rallyvägar och höjdpunkten hos många ekipage var ss5, där fick nog funktionärerna i målbilen se många glada miner.

Först ut var Pontus Florin/Björn Andersson i ungdomsklassen som gör sin 5:e start för säsongen och han har inte betalat en enda krona i startavgifter tack vare våra fina sponsorer och 1300cupens generösa ungdomstänk. Slutar 6:a i klassen totalt men kammar hem sin 4:e 40poängare i Ungdomsklassen i 1300Rallycup.

SS1 5,9km
Piggast från start denna lördagmorgon var hemmaåkaren Daniel "fräsen" Eriksson med Pelle Wilen vid sin sida, vinner sträckan 6 tiondelar före Ola Strömberg/Britt-Marie Åhlund och tar hem första sträckpriset på 10kg potatis. Som vanligt var det inte bara mellan ettan och tvåan det var jämnt, från Daniel till Thobias Wahlström/Magnus Johansson på femte-platsen skiljde det endast 4,1 sekunder

SS2 4,9km
Fräsen fortsätter imponera och kasserar in ytterligare ett sträckpris, tvåa Ola igen, trea Jan-E, fyra Thobias och även här är det tajta sekund- och tiondelsfajter långt ner i resultatlistan.

SS3 6,35km
Fräsen prutar inget på högerpedalen och tar tredje raka sträcksegern före Ola även här, trea på sträckan blir Mattias Lagström/Rickard Forsell som klättrar upp till fjärdeplatsen totalt. Emil Carlsson/Tobias Abrahamsson missar i ett vägbyte och hjälper väghållaren med den årliga gräsklippningen i dikeskanterna och tappar värdefulla sekunder. Robin Norling håller imponerade tempo utan noter och slutar på en femteplats.

SS4 4,35km
Här visar Ola vem som är äldst och kammar hem potatissäcken, 1,5 sekunder före Fräsen. Trea är Jan-E, hela 8 tiondelar före Lagström.

SS5 18,37km
"Fränaste sträckan jag någonsin åkt" hördes efter målgång. Fräsen laddade återigen på bäst hela 7,3 sekunder för Mattias Lagström som fått upp farten ordenligt nu. Ola trea men han hade lite problem på slutet då han fick laddproblem med sin "Urzula" men han fick även smaka på lite damm efter Emil som fått stannat och bytt däck mitt på sträckan efter stenkänning som även resulterade i en krokig länkarm. Norling hade återigen en femtetid totalt. Här bryter tyvärr en fjärdedel av startfältet, Simon Pettersson och Johan Bengtsson får båda problem med växellådan. Crille Granfors har inga bromsar kvar och Emil Nähr bryter med tekniskt fel.

SS6 5,9km
Vi avslutar dagen som vi började med SS6 (gick även som SS1). Mattias Lagström förbättrar sin tid med 13 sekunder jämfört med SS1, tar hem sträcksegern och klättrar upp på en andraplats totalt. Tvåa på sträckan blir Fräsen före Jan-E. Olas laddproblem fortsätter men han kan linka igenom sträckan för att ta sig till slutmål.

Resultatlista enligt följande:
1. Daniel Eriksson/Pelle Wilen 31.54,9
2. Mattias Lagström/Rickard Forsell +22,7
3. Jan-Erik Eriksson/Magnus Nilsson +28,9
4. Thobias Wahlström/Magnus Johansson +54,1
5. Robin Norling/Mattias Sundström +56,2
6. Ola Strömberg/Brittmarie Åhlund +1.40,2
7. Marcus Moren/Martin Moren +1.57,6
8. Emil Carlsson/Tobias Abrahamsson +5.10,0
9. Ulf Örnevik/Christer Nilsson +8.12,0

Fräsen tar alltså hem inte mindre än fyra sträcksegrar och tar en övertygande seger tillslut. Mattias Lagström tar precis som i Hässleholm hem andraplatsen totalt och är snabbaste junior. Trea blir Jan-E och fjärdeplatsen kniper Thobias Wahlström. En av dom som imponerar mest är Robin Norling på femteplatsen som alltså kör onotat på dessa utslagsgivande vägar och är endast 56,2 sekunder efter vinnaren. Fina priser i form av startavgifter, presentkort från arbesko m.m både delades ut till pallplatser men nästan lika mycket priser lottades ut.

1300Rallycup tackar ödmjukast till arrangör Eskilstuna MK med alla dess funktionärer och även ett fantastiskt stort tack till CARFIX som var våran tävlingssponsor i denna deltävling.

Nästa deltävling är Rally Sigtuna 19/9.

1300RallyCup "Mycket rally för pengarna"

Emil Carlsson