Nyheter

Första säsongen i junior EM är färdig för Mattias Adielsson
Den sista deltävlingen i junior-EM i rally slutade väldigt bedrövligt för rallyföraren Mattias Adielsson från Göteborg och kartläsaren Christoffer Bäck från Hedemora. Efter att ha börjat på bästa sätt under den första etappen slutade rallyt på söndagens andra sträcka då alla fyra hjulbultarna på vänster framhjul gick av.

- Jag fattar inte när oturen skall släppa sitt grepp om oss. Vi hade haft en helt odramatisk tävling, inga större moments bara kört på utan att tänka på placeringen. När sedan hjulbultarna visar sig att ha gått av blir det väldigt tungt. Vi kom i en mycket snabb högerkurva och bilen började understyra, det var knappt att jag lyckades hålla den från skogen på yttern. När vi sedan kom till den efterföljande hårnålen såg vi att vänster framhjul fortsatte på ett eget äventyr, säger en mycket bedrövad Mattias Adielsson.

Tävlingen började dock helt enligt Adielsson och Bäcks plan. Ett lugnt tempo utan att titta på placeringarna gjorde att de efter lördagens etapp låg på en femte plats.

- Vi körde för att ta oss i mål och tog inga risker, att vi låg femma efter första dagen var en överraskning för oss. Vi hade bestämt innan att bara köra vår tävling utan att titta på vad konkurrenterna gjorde för tider. Det var en riktig trygghet och harmoni i bilen allt flöt perfekt. Nu har vi bestämt att vi lämnar kvar oturen som har förföljt oss under hela junior-EM här i Tjeckien och ser fram mot nya utmaningar. Redan till helgen i rally-SM i Linköping, säger Christoffer Bäck.

- Att få ha fått möjligheten att köra junior EM i år är fantastiskt roligt. Vi har många att tacka för att allt har varit möjligt. En sådan här satsning gör man inte själv utan vi är många inblandade i det här. Vi har försökt att bygga detta året för att vi skall kunna vara ännu mer förberedda inför framtiden. Jag vet vart jag vill och vilka mål jag har och detta år är ett bra steg på vägen. Nu laddar vi för helgens deltävling i rally-SM i Linköping och jag tror jag kommer att överraska många där, vi ser framåt och jag hoppas ni vill se framtiden tillsammans med oss. Framtiden börjar i Linköping, avslutar Mattias Adielsson.

Slutställning JERC
1 Emil Bergqvist SWE 142
2 Ralf Sirmacis LVA 104
3 Marijan Griebel DEU 93
8 Mattias Adielsson SWE 42


Urban Andersson