Nyheter

Team Peugeot Hansen jagar fjärde segern för säsongen på fransk hemmaplan
Efter att ha tagit ledningen i Team-VM i den norska deltävlingen förra helgen kommer Team Peugeot Hansen ha fördel av hemmaplan vid FIA World Rallycross Championship, 9:de deltävlingen, i Loheac i Frankrike kommande lördag och söndag.

Inför en förväntad storpublik på 70.000 åskådare siktar det fransk-svenska teamet på att ta en sjunde pallplats för året - och kanske en fjärde seger - i och med att Timmy Hansen och Davy Jeanney gör sig redo att ta sig an utmaningarna på banan med sina Peugeot 208 WRX den 5-6 september.

Det är omöjligt att tröttna på den intensivt tillfredställande känslan av att besegra hårt motstånd för att gå segrande ur striden, och Team Peugeot Hansen har, trots en trög inledning på säsongen , fått uppleva känslan flera gånger den senaste tiden. Sedan i början av sommaren har teamet haft en fin medgång med Davy Jeanney överst på pallen i Tyskland och Kanada och med Timmy Hansen som vinnare vid den sensationella bedriften att vara både etta och tvåa, där Davy följde sin stallkamrat över mållinjen, vid den senaste tävlingen i Hell i Norge.

För Team Peugeot Hansen är den franska deltävlingen av mästerskapet en speciell tillställning, främst för att banan antas att kantas av hela 70.000 åskådare, men också för att rallycrosstävlingen i Loheac är den näst populäraste motorsporttävlingen i Frankrike efter legendariska LeMans 24 timmars.

Med 550 hästkrafter under motorhuven har de två Peugeot 208 WRX:erna visat vad de går för på vitt skilda bankaraktärer och nu är de redo att tackla utmaningarna i Loheac.

Fransmannen Davy Jeanney är helt klart på hugget inför loppet: "Att få tävla på hemmabana inför de franska fansen kommer att ta fram det bästa hos mig. Loheac är en komplex bana och det kräver vissa egenskaper av bil/förare kombinationen. Det är för övrigt en av Timmy Hansens favoritbanor!"

I tillägg till att Peugeoterna förhoppningsvis kommer att spela en framträdande roll på banan så kommer även Peugeot att ha en intressant tillställning i sin Fan Zone vid publikplats där flera av Peugeots framgångsrika motorsportprogram kommer finnas på plats, bland annat den fantastiska T16 Pikes Peak.

Kenneth Hansen, Teamchef
"Det är härligt att få bege sig till Loheac - på Peugeots bakgård - och vara i ledning av Team-VM. Förtom det så är Loheac en banan vi kan väl. Som vanligt kommer inget gratis och vi kommer jobba lika hårt som alltid och hålla fokus fäst vid vad som verkligen räknas, resultatet. Vi tror på våra möjligheter att vara med i toppstriden ännu en gång. Att göra om bedriften i Hell vore minst sagt en tuff uppgift, men om vi ändå lyckas med det så vore det ett drömscenario!"

För dem som inte kan vara på plats i Loheac så kommer tävlingen att sändas på TV i nästan 120 länder runt om i världen. Semi-finaler och final kan ses Live kl. 14:00 på söndag på TV10 eller ViaSat Motor i Sverige.

Helgens tidsschema
Lördag, 5 sept.
* 10:30: Fri träning
* 14:00: Heat 1 direkt följt av Heat 2
Söndag, 6 sept.
* 08:30: Warm Up
* 10:00: Heat 3 följt av Heat 4
* 14:00: Semi-finaler och final


Susann Hansen