Nyheter

Spännande start i Rally-SM och Peugeot-test väntar Mattias Adielsson
På fredag startar den femte deltävlingen av årets Rally-SM, East Sweden Rally i Linköping. Rallyföraren från Göteborg, Mattias Adielsson, och kartläsaren Christoffer Bäck från Hedemora kommer till start i en ny bil. För första gången kommer paret att tävla i en fyrhjulsdriven Mitsubishi som förberedelse inför ett större test.

- Vi kommer till start med en Mitsubishi EVO VII för att förbereda oss inför ett test med en Peugeot 208 T16 R5, som vi skall köra tillsammans med Peugeot Sport på söndag i Frankrike. Jag känner att jag vill prova lite fyrhjulsdrift innan testet med Peugeot, säger en förväntansfull Mattias Adielsson.

East Sweden Rally avgörs över 11 mil specialsträckor under fredagen och lördagen. På fredag körs två specialsträckor och lördagen bjuder på sju specialsträckor. Hela tre gånger kommer man köra den mycket populära sträckan som går runt SAAB Arena i centrala Linköping. Den sträckan brukar alltid locka en stor publik.

- Jag är väldigt tacksam över att arrangören har varit så tillmötesgående nu när jag ville byta bil och klass från det jag var anmäld i. Vi kommer inte ha några större förväntningar på en framskjuten placering utan vi kör mest för att lära oss åka fyrhjulsdriven bil. Jag har fått stort förtroende för Peugeot Sport genom vårt deltagande i junior-EM där de alltid varit hjälpsamma och det ska bli riktigt häftigt att få testa med dem. Bilen Peugeot 208 T16 R5 har ju under året visat sig att var en riktigt snabb rallybil, säger Mattias Adielsson.

Urban Andersson