Nyheter

Debuten i 4WD avklarad med beröm godkänt
Under helgen har den femte deltävlingen av årets Rally-SM, East Sweden Rally i Linköping, avgjorts under mycket svåra förhållanden. Rallyföraren från Göteborg Mattias Adielsson och kartläsaren Christoffer Bäck från Hedemora kom till start i en ny bil, för första gången körde paret en fyrhjulsdriven rallybil i högsta klassen.

- Det har varit riktigt tuffa förhållande med mycket regn som gjorde vägarna otroligt hala. Vi har dock klarat det hela på ett mycket bra sätt trots ovanan med bilen. Hela tävlingen har varit helt underbar, vi började väldigt försiktigt och har ökat farten allt eftersom vi lärt oss hur bilen beter sig. Mattias Adielsson.

På 6 av de 9 specialsträckorna som tävlingen innehöll var Adielsson åtta eller bättre, med en tredje snabbaste tid totalt på tävlingens sista specialsträcka. En punktering sinkade dem på en specialsträcka och de valde att stanna och byta hjulet så fort de kände att det var punktering.

- Vi skulle bara köra tävlingen för att få erfarenhet av fyrhjulsdrift, att det sedan har gått så himla bra är fantastiskt roligt, tredje totalt på sista sträckan är nästan för bra, säger Mattias Adielsson.

Direkt efter East Sweden Rally bar det i väg till Frankrike för ett test med Peugeot Sport och deras Peugeot 208 T16 R5. Ett test som varade under söndagen och underlaget var asfalt.

- Det är en häftig rallybil och ett mycket proffsigt team. Jag är mycket nöjd med vad jag presterade under testet. Bilen var väldigt lättkörd och jag tror den skulle passa mig. Jag var nervös innan och när det sedan satte sig en ingenjör från Peugeot Sport i högerstolen och granskade allt jag gjorde blev det inte lättare, men jag körde på så som jag gjort hela helgen så det gick bra, säger Mattias Adielsson.

Urban Andersson