Nyheter

Hedström i OMSE Ford ger FR-kungen Svärd chansen
- Tobias Svärd i Hedströms nyrenoverade Skoda till SM-finalen.

Med knappt en vecka kvar blev det klart. Det blir Folkracekungen Tobias ?Tobbe? Svärd som får chansen att ratta Peter Hedströms Skoda Fabia Supercar i SM-finalen. För egen del kliver Peter åter igen in i OMSE:s Ford. Han och ersätter där Sebastian Eriksson bakom spakarna på Sebastians Ford Fiesta Supercar.

Ett flertal förare stod som kandidater hos Hedströms Motorsport inför SM-deltävlingen i Rallycross på Solvalla nästa helg. Det blev till slut Tobias ?Tobbe? Svärd, MK Orion, som med Hedströms Motorsport och en egen sponsor-assistans tog chansen att göra sitt livs första Supercar-start.
- Jag var faktiskt lite förvånad när Peter ringde upp mig, men jag tänkte att en sån här chans får man inte var dag, så jag satsade för fullt för att få till det här, säger Tobias Svärd.

Tobias gjorde knallsuccé med Pole Position i finalen och en fjärdeplats redan i sin fyrhjulsdrivna debut i vintras i RallyX on Ice. Detta bland världs-stjärnor som Andreas Backerud, Sebastian Eriksson, Kevin Hansen med flera.

Då rattade han en Supercar Lite. Nu blir det betydligt mera hästar i Hedströms Motorsports Skoda Fabia Supercar. Dessutom med nybyggd fräsch motor där det gamla turbo-relaterade problemet nu är åtgärdat.

- Jag hoppas hitta en hyfsad känsla i bilen tidigt och bygga upp tempot i bilen, det är kul att jag genom folkrace-sporten kunnat få den här chansen, säger Svärd.

Peter Hedström själv kör finalen i rallycross-SM under OMSE:s vingar, där han ersätter GRC-stjärnan Sebastian Eriksson, som kör i för seger i Los Angeles samma helg.

- Det känns verkligen stimulerande att kunna ge Tobbe chansen, han har visat sig ruggigt snabb, både i rallycross och folkrace - Jag ser verkligen fram mot Solvalla tillsammans med honom i heaten, säger Peter Hedström.

Nästa helg brakar årets SM-final i rallycross igång på Solvalla. Träningen startar redan på torsdag kväll och finalen körs lördag kväll 12/9 med start 20:00.

Anders Ekström