Nyheter

Tiden är kommen för pallplats för William Nilsson
Tiden är kommen för pallplats Till helgen körs den femte och sista tävlingen denna säsong för William Nilsson och övriga förare i Supercar Lites. Det är på Solvalla allt ska avgöras och konkurrensen är stenhård inför avslutningsracet.

Det är knallhårt om fjärdeplatsen i totaltabellen med tre poäng som skiljer lika många förare. Ytterligare några poäng framför denna trio ligger Oliver Eriksson på tredjeplats. Eriksson kör dock i USA till helgen så hans tredjeplats är det många som har ögonen på. Bland annat William Nilsson som har givit sig själv bästa möjliga förberedelser inför det som komma skall.

- Har aldrig varit så förbered som nu. Jag körde Göteborgs stora pris i helgen, har en shakedown nu i dagarna och har varit allmänt väldigt aktiv senaste veckorna. Tiden är inne för podium, nästa steg. Det ska bara falla på plats för mig.

Många om budet
Trots Olivers bortfall finns det väldigt många kompetenta förare som kommer till start. Till detta kommer det finnas mycket folk på läktaren på Solvalla som förväntas locka storpublik. - Det är kul när det kommer mycket folk och kollar på tävlingarna. I själva tävlingen finns det många att hålla koll på. Naturligtvis ger jag allt i varje heat men det gäller att hålla ögonen på de närmsta konkurrenterna för att veta vilka jag måste vara före, säger Nilsson.

Gamla polare
Som tidigare sagt så har William kört en hel del innan kommande tävling. Föregående helg var han i Göteborg och körde en av Sveriges största gokarttävlingar, Göteborgs stora pris. En tävling som började hyfsat, fortsatte bättre och avslutades på sämsta möjliga vis. Efter en uppkörning i finalen från tionde till sjätte exploderade kedjan redan på fjärde varvet. - Det var lite tungt för jag började ta in på förarna framför och var inne i ett bra tempo just då. Hann ändå smälla in finalens fjärde bästa tid och trots allt så var det jättekul att träffa alla gamla polare och det var en väldigt kul grej att göra, säger Nilsson.

Jesper Jönsson