Nyheter

18 SuperNationella till Solvalla i Rallycross-SM
Efter två månaders uppehåll fortsätter rallycross-SM för SuperNationell på Solvalla. Fredrik Avelin har ett litet övertag, men jagas hårt på lördag av 17 konkurrenter.

De allra flesta har ägnat pausen åt att gå igenom sina bilar ordentligt inför de två deltävlingar som återstår, Solvalla och direkt därefter Götene. Lördagens drabbning intill travovalen är en ny bekantskap för klass SuperNationell.

- Det hoppas jag ska gynna mig, för jag är den ende som har kört där förut, säger rutinerade Mats Öhman.

Älvsbynsföraren är tvåa i dagsläget, 21 poäng efter Fredrik Avelin.

- Jag kör sista året i den här klassen, så jag vill avsluta med en fin medalj i år, fortsätter Öhman som saknar just ett SM-guld.

Tätt bakom honom finns ytterligare ett par norrlänningar, Mikael Sandberg och Joakim Evertsson. Alla med sikte på Avelin, från MSK Hammaren i Hallstahammar. En 26-åring som gick upp i klassen först i år och efter ett par tävlingar tog full pott i de senaste två.

På pappret kan han säkra guldet i helgen, men verkligheten är ofta en annan. Spännande blev det också in i det sista med förberedelserna, för det gick troll i totalrenoveringen av Avelins BMW. Först här i veckan har han kunnat provköra.

- Men nu är vi redo och laddade! Jag hoppas mitt försprång på 21 poäng ska vara ?ostraffbart? och vi går självklart för seger på Solvalla, säger Fredrik Avelin.

Träningen startar redan på torsdag kväll och finalen körs lördag med start 20:00, i strålkastarljus. Deltävlingen arrangeras tillsammans med STCC.