Nyheter

Kevin Hansen siktar på RallyX Nordic Lites titeln på Solvalla
Regerande RallyX Nordic Supercar Lites mästaren Kevin Hansen kommer denna helg till sista deltävlingen av mästerskapet 2015, med siktet inställt på att försvara sitt guld.

Inför sista svenska tävlingen för säsongen är Red Bull atleten i delad ledning med mästerskapsrivalen Tobias Brink. Efter en tuff start på året har Hansen de senaste tävlingarna kämpat sig tillbaka upp i poängställningen och kommer till sista tävlingen med lika förutsättningar. Det kommer bli ett "vinnaren tar allt" race i Solvalla.

"Vi vill verkligen vinna mästerskapet. Målet för säsongen är att vinna både RallyX Nordic Championship och RX Lites Cup, och detta skulle vara första steget mot att uppfylla det målet," säger Peugeot 208 Lites föraren.
"Vi har varit snabbast hela säsongen och om vi inte hade haft otur då så kanske det hade sett annorlunda ut nu. Vi har jagat ikapp 12 poäng på två tävlingar vilket är riktigt bra och jag vet att vi har bra självförtroende för att klara av detta."

Hansen vet också att inget är klart än och han behöver ett bra resultat i helgen för att kunna lyfta kronan för andra året i rad. "Jag känner mig väldigt nervös inför helgen, så klart. Det är mer press eftersom vi vann förra året. Vi kommer försöka att vända nervositeten till fokus och göra vad vi måste göra.
Det är mycket mer press på Brink; han vet att vi är snabbast. Han har varit på pallen i varje race och det är imponerande, men han har varit ojämn i heaten. Jag tycker att vi varit stabila och har en bra strategi för Solvalla," fortsatte Peugeot Red Bull Hansen Junior Team föraren.

Sedan den sista deltävlingen av mästerskapet förra året har teamet tagit tydliga steg framåt med utvecklingen av inställningarna på 208 Lites bilen och hoppas att vara ännu snabbare denna helgen.

"Det var ett stort race för mig förra året. Vi kom trea och tog hem titeln - Jag har väldigt bra minnen från den helgen. Men jag var inte riktigt med i farten. Vi vet helt klart vart vi kan ta in tid denna gången. Bilen är väldigt annorlunda nu. Solvalla är mer åt en racing bana än de andra banorna i serien. Jag tror det passar oss väldigt bra. Vi siktar på vinst och guldet - det är målet!"

RallyX Nordic Lites championship :
1 Tobias Brink (SWE) 91
=1 Kevin Hansen (SWE) 91
3 Oliver Eriksson (SWE) 77
4 Viktor Johansson (SWE) 68
5 Wiliam Nilsson (SWE) 65
6 Simon Olofsson (SWE) 65

Susann Hansen