Nyheter

William Nilsson till final trots tuff sista tävling
Det ville sig inte riktigt för William Nilsson på Solvalla när Supercar Lites-säsongen skulle avslutas. När regnet började falla försvann Williams chanser till en framskjuten placering.

Det började som det slutade, orytmiskt, understyrt och överlag väldigt osäkert. En tredjeplats i totaltabellen stod på spel för Nilsson och ytterligare tre förare.

Det blev tillslut en sammanlagd fjärdeplats för William i SM-serien, enbart fyra poäng från tredjeplatsen. I söndagens final stämde inte mycket och Tomelillaföraren körde in på sjätteplats.
- I finalen gör jag en dålig start och sedan hänger jag inte med. Tappade tredjeplatsen i mästerskapet där. Regnet förstörde för min del, krävs mer träning och rutin.


Bild: Daniel Ahlgren

Redan på träningarna kände William att det inte riktigt stämde för honom. Han trivdes inte i bilen eller på banan och tiderna var inte alls vad han hade hoppats på. Trots detta var han framför sina närmsta konkurrenter i tabellen och när söndagen kom kändes det riktigt bra. Helt plötsligt fanns känslan där igen och självförtroendet var tillbaka för Nilssons del. Men så kom regnet och sköljde bort chanserna. ­­- På gruset gick det fortsatt bra men på den nylagda asfalten låg vattnet kvar och det blev väldigt halt och svårmanövrerat. Gör en perfekt start i semifinalen och lyckas ta mig vidare till final så det var ändå bra, säger William. Stentuff semifinal

I semifinalen hamnade Nilsson med Kevin Hansen och Tobias Brink, ett dödens heat. Men William tog sig ur levande och det blev en fjärde raka finalen för hans del.

Och sammanfattningsvis är det en säsong som ynglingen är mycket nöjd över.
- Det har varit ett jätteroligt år. Jag har kommit till ett team, JC Raceteknik, som hjälpt mig oerhört mycket under alla tävlingar. Det är hur bra stämning som helst och jag känner verkligen vilka stora framsteg som gjorts i varje race jag varit med i, förklarar Nilsson.

Bästa minnet från säsongen?
- Kalix kändes bra men skulle nog säga Arvika ändå. Där var jag med i toppen hela tiden och hade riktigt bra tider. Dock har det aldrig lossnat i finalerna för min del. Med lite mer träning och erfarenhet till nästa säsong så ska jag ta den där podiumplatsen.

Jesper Jönsson