Nyheter

Tight SM-final i rallycross på Kullen
SM-final på lördag för rallycrossens tre förarrika klasser Supernationell, max 2400cc och JSM. Tre sneglar redan på guld, men en handfull utmanare ger inte upp förrän allt är avgjort på Kinnekulle Ring.

Junioren Simon Claesson, Skene MS, har vunnit samtliga fyra deltävlingar hittills och fingrar nästan på guldmedaljen. Men klubbkompisen Jesper Gunnarsson har fortfarande chans, men för Claesson räcker det att gå till semifinal för att bli mästare i sin premiärsäsong. Bakom finns en kvintett som alla går för att nå åtminstone brons. Totalt är 18 förare anmälda.
- Det ser ljust ut och vi kör som vanligt. Sedan kan allt hända, men visst ser det bra ut, säger Claesson.

Efter bara en veckas paus sedan Solvalla, är Fredrik Avelin den med guld i blicken i värstingklassen Supernationell. MSK Hammarens förare dabbade sig i blötan och missade finalen på hästovalen. Vilket gör att kampen går vidare.
- Vi lärde oss mycket där och är bättre förberedda. Men jag vill ändå slippa regn i Götene, säger Avelin.

Störst hot utgör Joakim Evertsson, Lycksele MK. Bakom honom är Dennis Bergström, Piteå MS, och Mats Öhman, Älvsbyns MS, på delad bronsplats. 22 är anmälda i Klass 1.

I Klass 3, där motorerna får vara på högst 2400cc, är det fyra förare inom åtta poäng. Dessa kommer att slåss om bronset i första hand, medan Per Engstrand, Ljusdals MK, och Mattias Ohlsson, Bollnäs MK, står för mästarfighten.
- Går det som tänkt och jag inte blir påkörd, vet jag att jag hänger med i tempot så vi kör för guld, konstaterar Engstrand.

Tvåan Ohlsson befinner sig i ett ingenmansland, med marginal både uppåt och nedåt.
- Jag kan inte göra annat än mitt bästa, så vi bränner dit och åker allt vad det går. Så får vi räkna poäng sedan, säger Ohlsson.
Förmodligen resonerar samtliga 25 i klassen likadant.

Götene MK svarar för arrangemanget på Kinnekulle Ring, där träningen startar 08.30 på lördag.
Första kvalomgången kör igång 10.30 och går allt enligt plan blir det finaler 16.00. Kvällen avslutas sedan med prisutdelning och bankett i Götene Folkets Park.

Annemo Friberg