Nyheter

Nu närmar sig VOC Mekonomen Rallys serier 2015 sitt avgörande. Nora näst på tur.
I Nora går VOC Mekonomen Rallys nationella rallyserier, SommarSerien och SverigeSerien, kommande helg in i sitt avgörande skede. Dryga tre mil högkvalitativa rallyvägar i trakterna av Nora väntar det stora startfältet där mer än hälften av alla startande är en VOC Mekonomen Rallybil.

En fantastisk säsong i VOC Mekonomen Rally lider mot sitt slut, och klassens nationella serier står inför sitt definitiva avgörande.

- Det är stentufft på de alla flesta positioner i respektive förarklass i såväl SommarSerie som SverigeSerie, liksom i cuperna för juniorer och seniorer, Old Boys som vi kallade dem tidigare. Det gör rallyt i Nora, årets näst sista seriedeltävling extra intressant. En annan krydda som gör säsongsavslutningen extra högintressant är en ny regel som kommit till i år som innebär att alla ska räkna med sitt resultat finaltävlingen i sin personliga serie, finalens resultat får man alltså inte välja att stryka bort. Det gör serierna ännu mer öppna och ovissa än tidigare år ända in till målsnöret i oktober, berättar klassansvarig Roger Fransson.

Säkrar Tom Kristensson trippeln i Elit A?

Under säsongen 2015 har allt gått Tom Kristensons väg.

- I SommarSerien har Tom och CoDriver Timmy Berntsson redan säkrat segern, likaså i Nordic West Euro Cup. Detsamma gäller i praktiken också SverigeSerien även om han teoretiskt fortfarande kan utmanas där av Lars Ohlsson, men jag vill bestämt hävda att det bara är teoretiskt och i Nora kan Tom slå in den definitiva spiken i kistan. Mer intressant blir det att följa de tre ?Old Boysen? och vännerna Ingvar Nilsson, Lars Ohlsson och Christer Westerdahls kamp om de övriga pallplatserna i SverigeSerien, starkt utmanade av Daniel Andersson. Och om nu äntligen saker går rätt väg för Kim Nilsson i Nora så kan han också lägga sig i den striden. Samma kvintett gör också upp om övriga pallplatser i SommarSerien men där är det Daniel Andersson som har andraplatsen och därmed greppet om handlingen.

En annan sak som blir intressant att följa är Tom och Timmys jakt på drömserierna. Som läget är inför Nora så har duon fortfarande chansen att vinna såväl SverigeSerie som SommarSerie och Nordic West Euro Cup på drömresultatet, dvs alla serier med rakt igenom segrar räknade i sina personliga serier efter de strykningar som reglerna föreskriver. Det är förstås något som i så fall går till historieböckerna som oslagbart.

Eckhardt stark i Elit B

I Elit B har sedan länge Frederick Eckhardt och Codriver Charlie Ekström greppet om handlingarna.

- I SverigeSerien kan Per Allo, Fredrik Jonasson och Erik Stenberg fortfarande utmana. I SommarSerien är det Erik Stenberg, Per Allo och Rasmus Lundh, men då måste de ta in mycket poäng i Nora och sedan också i den avslutande finaltävlingen för att kunna rubba Frederick från tronen.

André Nygren i Cupklassen?

I Cupklassen ser tabellerna väldigt olika ut i SverigeSerien och SommarSerien.

- Andre Nygren har greppet i SverigeSerien, men kan trots en mer blygsam placering i SommarSerien komma som en komet i de sista tävlingarna utifrån sitt speciella utgångsläge. Daniel Thorp och Fredrik Hagelin är de två huvudutmanarna men tabellen är så tät att ett helt koppel förare fortfarande kan vinna.

Elias Lundberg i juniorklassen!

Namnet för året i VOC Mekonomen Rallys juniorklassen har varit Elias Lundberg.

- Men, här måste jag kasta in en brasklapp. Isak Nordström har skuggat och utmanat hela året och med den krydda som finns i att alla ska räkna final tävlingen i sin serie så kommer varken SverigeSerie eller SommarSerie att vara avgjord förrän finaltävlingen är avslutad, så tufft är det faktiskt att vara junior i den här hårda klassen.

Om ni inte redan gjort analysen själva så är resultatet i Nora kommande helg väldigt viktigt för positioneringarna inför den avslutande och helt avgörande finaltävlingen i Örebro 17 oktober. På lördag klockan 12.00 är det först start i centrala Nora. Det kommer att bli en batalj och en kraftmätning av stora mått.

Roger Fransson