Nyheter

Kevin Hansen kvar i ledning efter pallplats i Barcelona
Kevin Hansen blev trea i den fjärde deltävlingen av RX Lites Cup som kördes på en del av Circuit de Cataluna i Barcelona, Spanien, [September 20], och behåller sin niopoängsledning i mästerskapet.

Tävlingshelgen började bra för den unge svensken som var tvåa i det första heatet. Han var inte helt nöjd med bilen under lördagen och till söndagens race jobbade Peugeot Red Bull Hansen Junior Teamet hårt med att ändra och finjustera för att hitta mer fart och körbarhet. Under andra dagen var Kevin mer nöjd och han blev fyra totalt efter kvalomgångarna.

Efter att ha tagit en andraplats i semi-final två säkrade Hansen ytterligare viktiga poäng i jakten på mästerskapstiteln. I finalen gjorde Kevin Hansen helgens bästa körning och tog en tredje plats före hårdaste konkurrenten Kevin Eriksson.

"Vi försökte hålla oss coola i helgen. Vi kanske inte hade bästa farten i startfältet och hade det ganska kämpigt under den först dagens tre heat. Vi tappade bort oss lite med inställningarna men tills söndagen var vi på rätt spår igen och lyckades få till bilen så det både gick fortare och kändes bättre att köra, förklara Kevin. "På söndagen kändes det bra men det blev en ganska händelserik dag. Vi använde nya däck till heat 4 för att säkra en bra plats till semi-final, men vi tappade ändå en poäng till Eriksson. Vi tog tillbaka den poängen i finalen där både starten och körningen satt bra igen. Vi satte bästa varvtid och det bästa var att vi under hela helgen jobbade och slet för att komma rätt med bil och körning och det gav utdelning. Jag är så stolt och tacksam för mitt team."

Kevin kom till tävlingen i Barcelona med en annan mental inställning efter den tuffa situationen på finalen i RallyX Nordic i Solvalla förra veckan. Det var ett steg i rätt riktning. Med bara två tävlingar kvar i jakten på mästerskapstiteln så försökte Kevin bara hålla fokus på att ta så många poäng som möjligt.

"Vi har ändrat lite hur vi tänker inför tävlingen. Vi har tagit ett steg tillbaka til lhur det var tidigare och i helgen kändes det bra igen. Det har varit roligt både i och utanför bilen. Vi är inte bara superfokuserade på att vinna varenda lopp. Försöker istället bara göra det bästa av varje situation. Det känns som om när jag är avslappnad så kan jag vara på toppen av mitt bästa utan att lägga för mycket press på mig själv."

Nästa tävling i RX Lites Cup går i Istanbul, Turkiet, om bara två veckor. "Jag gillade verkligen banan i Istanbul Park, där vi även körde förra året. Det ska bli roligt att få åka tillbaka dit och får köra igen,"avslutar Kevin. The next round of the RX Lites Cup takes place at Istanbul, Turkey in two weeks.

RX Lites Cup, Spanien Resultat:
1 Thomas Bryntesson (NOR)
2 Cyril Raymond (FRA)
3 Kevin Hansen (SWE)
4 Kevin Eriksson (SWE)
5 Joachim Hvaal (NOR)
6 Simon WagoSyversen (NOR)

RX Lites Cup Mästerskapsställning :

1 Kevin Hansen (SWE) 127
2 Kevin Eriksson (SWE) 118
3 Thomas Bryntesson (NOR) 112
4 Simon Olofsson (SWE) 85
5 Joachim Hvaal (NOR) 75
6 Simon WagoSyversen (NOR) 56

Susann Hansen