Nyheter

Kevin Hansen åker till Istanbul i mästerskapsledning
Kevin Hansen reser till Istanbul i Turkiet denna helg [3-4 oktober] för att köra den näst sista deltävlingen av RX Lites Cup, som är supportklass till FIA World Rallycross Championship, och det i rollen som mästerskapsledare.

Förra året var första gången rallycross kördes i Turkiet och sporten välkomnades av den fantastiskt fina förre detta Formel 1-banan på Istanbul Park. Peugeot Red Bull Hansen Junior föraren Kevin blev tvåa här förra året efter en händelserik tävling och den unge svensken ser nu fram emot att få komma tillbaka.

"Banan i Turkiet är ganska annorlunda mot flera andra banor på tävlingskalendern och kanske en av de vackraste. Hela platsen med fina faciliteter och en intressant bana gör den perfekt för rallycross," säger Hansen.
"Vi hade en motig inledning förra året med ett motorhaveri så vi missade första kvalheatet. Men vi kämpade oss tillbaka och upptäckte samtidigt en viktig nyckel till hur vi har arbetet med inställningarna på bilen sedan dess. Vi åker tillbaka till Istanbul med en go känsla."

Rörramschassit som RX Lites bilarna är byggda på tillverkas i Istanbul. Kevins Peugeot 208 Lites är nummer 22 som har byggt där.
"Det är extra roligt att få åka på SuperCar Lites hemmaplan. Eftersom det är en viktig tävling för serien, vore superkul att få vinna det här prestigefulla racet. Vi hoppas hitta tillbaka till farten vi hade förra året och ha lika roligt i bilen som förra gången vi var där. Tackvare min fantastisk ingenjör Graham [Rodemark] och min pappa Kenneth [Hansen], så har vi en tydlig bild av vad min 208 Lites behöver för att gå så bra som möjligt," säger en förväntansfull Kevin.

Hansen bibehöll sitt niopoängsledning vid förra deltävlingen i Barcelona för knappt två veckor sedan och han hoppas att det kommer vara detsamma efter Istanbul.

"Vi har de två sista tävlingarna för säsongen framför oss. Såklart vore det skönt att ha drygat ut ledningen med ytterligare några poäng innan vi åker vidare till Italien, men här i Istanbul ska vi först och främst tänka på att ha roligt och njuta av möjligheten att få köra på häftiga Istanbul Park."

RX Lites Cup totalställning efter 5/7

1 Kevin Hansen (SWE) 127
2 Kevin Eriksson (SWE) 118
3 Thomas Bryntesson (NOR) 112
4 Simon Olofsson (SWE) 85
5 Joachim Hvaal (NOR) 75
6 Simon WagoSyversen (NOR) 56

Susann Hansen