Nyheter

Patrik Sandell satsar på förarutbildningar i Östersund
Motorsportstjärnan Patrik Sandell kommer i det nystartade företaget Frösö Park Driving Experience erbjuda sin förarkompetens på hemmaplan. På nya isbanor i Västbyviken, Frösön och på Fålatjärnen, Rödön samt en motorbana intill flygplatsen erbjuds bil- och däcktester till internationella företag samt förarutbildningar för grupper.

- Jag reser världen runt och tävlar inom motorsport och har sett otroligt många olika upplägg på aktivitetsarenor för bilrelaterade events. Anläggningen på Frösö Park med sin närhet till flyg, hotell, konferensanläggning och de olika banorna är helt unik i sitt slag. Här finns allt inom 5 minuter, säger Patrik Sandell, vd Frösö Park Driving Experience.

Satsningen på Frösö Park Driving Experience sker i samarbete med det nyöppnade Quality Hotel Frösö Park.

- Frösö Park Driving Experience är en viktig pusselbit i vår ambition att bli Europas mest attraktiva aktivitets- och mötesanläggning. Nu kan vi attrahera en ny typ av besökare till Östersund som inte skulle hitta hit annars, säger Björn Hemmingsson, vd Quality Hotel Frösö Park.

Motorbanan ligger i direkt anslutning till flygplatsen, där delar av tidigare flygflottiljens (F4) område arrangerats om till att passa för förarutbildningar.

- Vi har under ett antal år visat att flygplatsen kan erbjuda fantastiska möjligheter att genomföra motorevenemang och vi vill gärna optimera användningen av de ytor vi har. Redan idag kommer många resenärer till vår region för körupplevelser i vinterförhållanden. Det är bra att vi nu kan erbjuda det i direkt anslutning till vår flygplats, säger Magnus Trense, marknadschef Åre Östersund Airport.