Nyheter

Mattias Adielsson avslutar Rally-SM i tyngsta klassen
När årets Rally-SM avslutas i helgen med Rally Uppsala, kommer Mattias Adielsson från Göteborg tillsammans med kartläsaren Christoffer Bäck från Hedemora att starta i den tyngsta klassen med en fyrhjulsdriven Mitsubishi.

- Det blir samma bil som vi så framgångsrikt körde i Linköpings deltävling för en månad sedan. Då var väglaget väldigt vanskligt på grund av att det regnade hela tävlingen. Nu hoppas vi på bättre väder så att vi får testa ännu mer, säger Mattias Adielsson.

Rally Uppsala startar på fredag med två specialsträckor som avgörs i mörker. En längre sträcka och en publiksträcka inne i centrala Uppsala. Under lördagen skall sedan åtta specialsträckor köras. Vägarna i Rally Uppsala brukar vara av högsta kvalitet och det är nog den deltävling som samlar flest åskådare. Starten och målet på tävlingen sker på Vaksala Torg i centrala Uppsala och serviceplatsen finns vid Gränby köpcentrum.

- Vi ska ta oss i mål och inte göra några dumma misstag, det är huvudmålet med tävlingen. Det går ju dock på tid och när hjälmen kommer på huvudet vet jag att jag kommer att ladda så mycket jag kan. Vi hoppas självklart på ett bra resultat som vi kan ta med oss i arbetet inför nästa säsong då jag hoppas att vi kan göra en större satsning än den vi har gjort i år, avslutar Mattias Adielsson.

Urban Andersson